Belediye'den Küçük Sanayi Sitesi atağı

Küçük Sanayi Sitesi Arsası için devir teslim töreni yapıldı

Belediye'den Küçük Sanayi Sitesi atağı
banner13
banner3

Kurtköyü mevkiinde Küçük Sanayi Sitesi yapılmak üzere 1 milyon 307 bin lira bedelle alınan 12 bin metrekare yer için tapu devir teslim töreni yapıldı. Teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, “İnebolu Belediyesinin 150 seneden beri çözülemeyen Küçük Sanayi Sitesi problemini inşallah biz çözerek hayata geçirmiş olarak inşallah faaliyete geçireceğiz ve insanlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Mülkiyeti Hazineye ait İlçemiz Musa Mahallesi mevkiindeki yaklaşık 12.000m2 alana sahip toplam 8 adet taşınmazın, Küçük Sanayi Sitesi olarak değerlendirilmek üzere İnebolu Belediyesi tarafından satın alınan taşınmazların tapu devir-teslim işlemleri Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap, Belediye Meclis Üyeleri ve halkın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Belediye Sinema Salonunda gerçekleştirilen tapu devir teslim töreninde söz konusu taşınmazlara ait 8 adet tapular, Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap tarafından Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’a teslim edildi.

Tapu devir teslim törenin de açılış konuşmasını yapan İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay; “İnebolu Belediyesi kurulalı 150 yıla yakın bir süreç olmasına rağmen İnebolu’muzda halen Küçük Sanayi Sitesi adıyla anılan bir yerimiz yok. Daha doğrusu Sanayi sitesi için iki kere uğraşılmış fakat her ikisinde de çeşitli sebeplerden dolayı başarısızlıkla sonuçlanan girişimler var. Bizde İnebolu Belediyesi olarak başladığımız küçük sanayi sitesi çalışmalarının sonuna geldik. Musa Mahallesi Kurtköyü mevki arazi toplam da 12 bin metrekare İnebolu Belediyesinin kullanımına alınarak ücretini dedik 1 milyon 307 bin TL bedel karşılığında İnebolu Belediyesi’nin malı oldu. Artık bu sahada bizim yapacağımız zemin etüdü ve proje çalışmalarından sonra da inşaat çalışması aşamasına geçip inşaatları yapıp biran evvel küçük sanayici esnafımızın kullanıma sunup İnebolu’nun da küçük sanayi problemini de çözmek ilk hedefimiz. İnebolu’muza hayırlı uğur olmasını temenni ediyorum.’’  

“BELEDİYEMİZE KAYNAK SAĞLAYACAK”

Başkan Özay sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Bundan sonra biz bu araziye Küçük Sanayi Sitesi oluşturacağız. İlk önce ihtiyaç tespiti yapılacak. İhtiyaç tespitinden sonra biz İnebolu Belediyesi olarak burayı zemin etüdü ve projelendirme çalışmalarına zaten başlıyoruz. Bu projelerimiz bittikten sonra ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına göre araziyi projelendirip belediyemizin ilerleyen zamanlarda yani bundan sonraki zamanlarda en büyük sıkıntımız şuanda belediyemize kaynak yaratmak. Belediyemiz şuanda kaynak yaratabilecek durumda değil, kira gelirlerimiz uzun vadeli olarak bir önceki dönem zamanında alındığı için biz bunları kaynak yaratmak amacıyla kullanacağız. Yapabildiğimiz kadarını yapıp temin ettikten sonra bu binaları kiraya vereceğiz. Bizim esas hedefimiz bu binaların kiraya verilerek belediyemizin kira gelirleriyle kalkınmasını sağlamak ve bunun içinde ilk önce şu önemli olacak bizim için. Bizim bu kuracağımız Kurtköydeki küçük sanayi sitesinde konuşlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri arkadaşlarımızı dükkân sahibi olmak isteyen arkadaşlarımızı belediyemizle beraber bir çalışmanın neticesinde kimlerin ne kadar o metrekarelerde dükkânların projesini çizdirip ilçemiz esnaflarının hizmetine sunacağız. İnşallah bu çalışmalarımız olumlu sonuç verecek ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız.” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK TUTACAĞIZ”

Burayla ilgili bir sürprizleri daha olduğunu ancak bunun için biraz zaman gerektiğini ifade eden Özay, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah onu da halledeceğiz. Belediyemiz İnebolu halkı için çalışmaya devam ediyor. Belediyemiz İnebolu’da yaşayanların refahını arttırmak için çalışmalarını devam ediyoruz. İnşallah biz verdiğimiz sözleri tek tek tutacağız ve tutmaya da çalışıyoruz elimizden geldiğince ama şunu kimse bizden beklemesin. Hiçbir şey son noktasına gelmeden biz çıkıp da onu yapıyoruz, bunu yapıyoruz diye söylemeyiz. Bunu söylemek ne bize kazandırır nede ilçemize kazandırır.  Daha önce bu arazi için millet birbirine girdi ve kardeşi kardeşine düşman ettiler zamanında ama biz burada hiç suyu sabuna değdirmeden tereyağından kıl çeker gibi aynı yeri aldık. Bizim tarzımız böyle biz kimseyle kavga ederek, dövüş ederek, tehdit ederek herhangi bir şey yapmak istemiyoruz. Bu bundan sonra da böyle olacak ve birkaç tane daha projemiz var onlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Tahmin ediyorum o projelerde geldiği zaman insanların mutluluğuna mutluluk katacak projeler onlarda. İnşallah yaz başında biz bu işin çalışmalarına başlarız.”

“150 SENEDEN BERİ ÇÖZÜLEMEYEN SORUN”

“İnebolu Belediyesinin 150 seneden beri çözülemeyen Küçük Sanayi Sitesi problemini inşallah biz bunu çözerek hayata geçirmiş olarak inşallah faaliyete geçireceğiz ve insanlarımızın hizmetine sunacağız. Netice de bu durum istihdama da katkı sağlayacak şehir dışından da gelecek arkadaşlarımız olacak inşallah. Küçük Sanayi Sitemizin içerisinde bir tanede küçük ölçekli fabrika alanı şeklinde bir yer yapacağız. Bu alanı ilçe için en faydalı şekilde kullandıracağız ve buranında istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  Bizim İnebolu’da gerçekleştirilmesi en zor olan şey arazi üretmek bizim arazi üretmek sorunumuz var, başka bir çalışmamız daha var, hem İnebolu’nun geleceği için hem İnebolu Belediyesinin geleceği için bir çalışmamız bu eğer Allah’ın izin verir de biz bu işi gerçekleştirebilirsek bu diğer ikinci projemizi İnebolu Belediyesinin bir 50- 100 senesini garanti altına almış olacağız. Biz bu ilçede yaşıyoruz ve bu ilçenin kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz yapacağız da. İnebolu Belediyesi çalışmaya devam ediyor, sizin için çalışacak, İnşallah hayırlısıyla hayırlı gelişmelerimiz de olacak. Onları da zaman içerisinde sizlerle ve halkımızla paylaşacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap yaptığı konuşmasında; ‘’ İnebolu’nun Küçük Sanayi Sitesi eksikliği ile ilgili bir sorunu da çözmüş bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Bu arazide 8 parsel vardı bunlarla ilgili Belediye Başkanımız Mustafa Huner Özay ile bir yola çıktık. Bu yola inanarak çıktık ve bu sorunda çözüldü. İnebolu’muza, Kastamonu’muza ve tüm Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Allah daim etsin. Daha sonra yeni müjdeler de olacaktır. Sanayi esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Velioğlu
Ali Velioğlu - 2 yıl Önce

Resimlerden anlaşıldığı gibiyse dere yatağına Sanayi sitesi kurma fikrinden acilen vazgeçin derim,İleride olabilecek bir sel felaketinin vebalini ömür boyu çekersiniz !!!

SIRADAKİ HABER