Baycar "İnebolu’yu bir sera merkezi haline getireceğiz"

Baycar "İnebolu’yu bir sera merkezi haline getireceğiz"
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, köy ve mahalle muhtarına sera projesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Şimdiye kadar 170 çiftçiye sera desteğinde bulunduklarını belirten Kaymakam Baycar, “150 çiftimize daha seramızı vereceğiz. İsteyen her bir vatandaşımıza isteğini gerçekleştireceğiz ve İnebolu’yu bir sera merkezi haline getireceğiz.” diye konuştu.

Hükümet Konağı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, şu ifadelere yer verdi; “Yayın Seracılık Projesi ile vatandaşlarımıza malzeme desteğinde bulunuyoruz ve işçiliğini vatandaşlarımız yapıyor.  %75 destekli sera desteğini biz veriyoruz %25’de vatandaşlarımızdan katkı alıyoruz. Bu projeye gerçek ihtiyaç sahiplerinin başvurmalarını ve bu desteği almalarını temin ediyoruz. Aldığımız %25 desteklerini de yeni çiftçilerimize sera vermekte kullanıyoruz. Amacımız ilgili kişilerin bu işi yapacak kişilerin başvurması ve biraz da fazla çiftçimize ulaşmamızdır. Şimdiye kadar 170 çiftçimize sera desteğinde bulunduk. Şimdi yeni planımızda çalışmamızda başladı. Şimdiye kadarki olanları birlik, vakıf, tarım iş birliği ile yerel imkânlarımızla yaptık. 150 kişilik bir sera etabımızı başlattık. Bu etapta 150 çiftimize seramızı vereceğiz. İsteyen her bir vatandaşımıza isteğini gerçekleştireceğiz ve İnebolu’yu bir sera merkezi haline getireceğiz. Bu proje kapsamında 2 metreküp kereste ve 120 metrekarelik sera naylonu vereceğiz. İnşallah çok verimli bir geriye dönüş alıyoruz ve inşallah da bunu devam ettireceğiz. Senede 3-4 defa bu işi yapacağız.  Her etabın ardından diğer etabın plan ve proje hazırlığını yapıyoruz. ‘’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2023, 16:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar Demirtaş
Yasar Demirtaş - 5 ay Önce

Kaymakam mim bizde istiyoruz köye yeni geldik diye bizi unutmayın bizde faydalanmak istiyoruz yok ev tapusu yok 5 köyde oturma şartı birini uysak biri eksik gariban hırsızlığa cikmiş ay akşamdan doğmuş bizde faydalanalim sera ağacı nusanbasindan 05364215839 Allah'a emanet olun

SIRADAKİ HABER