Bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu açıldı

Bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu açıldı
banner13
banner3

İnebolu Halk Eğitim Merkezi ile İlçe Müftülüğü işbirliğiyle bayanlara yönelik cenaze hizmetleri kursu açıldı.

İnebolu Yatılı Kız Kuran Kursunda bayanlara yönelik cenaze yıkama, cenaze kefenleme gibi konularda kursiyerlere eğitim veriliyor. Kursiyerlere toplamda 32 saat eğitim verilecek.

Açılan kursa tamamı bayanlardan oluşan 16 kursiyer katıldı. Kursiyerler cansız manken üzerinde uygulamalı olarak eğitim görüyor. Kurs sonunda kursiyerler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

İlçe Müftüsü Telat Ergin Cenaze Hizmetleri Kursu hakkında yaptığı açıklamada; ‘’ Halk Eğitim Merkezi ile İnebolu Müftülüğü koordinesinde düzenlenen cenaze hizmetleri kursunda;  dinimizde Müslüman kardeşlerimizin ölümünden sonra ilk olarak yapılacak işler, bebek ölümü ve tekfini, cenaze yıkamada dikkat edilecek https://www.baccaratsiteleri.net hususlar ve cenaze namazı hakkında bilgiler verildiğini söyledi. En son yaşadığımız sel afetinde rahmetli olan 65 vatandaşımızın cenazeleri İnebolu’da yıkandı. Özellikle bayan cenaze yıkamacı konusunda ihtiyaç ve bayanların talebiyle bu kurs açıldı. İnebolu Halk Eğitim Müdürlüğüne de kursum açılmasında olan katkıları için teşekkür ederiz.’’ Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER