“Barınak için verilen sözler havada kaldı“

“Barınak için verilen sözler havada kaldı“
banner13
banner3

İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelebi; “Bizim balıkçımız limandan dolayı sıkıntılı. Balıkçı Barınağının yapılması konusunun üzerinden tam 9 yıl geçti ve verilen hiçbir sözler tutulmadı. O zamanlar limanın özelleştirilmesi barınağın verilmesi için koşa koşa İnebolu’ya gelen valimiz olsun, bürokratlar olsun, vekiller olsun o günden beri ortada yoklar, verilen sözler hava da kaldı”

İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelebi, 1 Eylül Balık Sezonun başlaması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelebi şu ifadelere yer verdi; ‘’ 1 Eylül yeni balık sezonumuz tüm balıkçılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu sene açılışımızı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonu ile Bozkurt Yakaören (İlişi) köyündeki Balıkçı Barınağı'nda tören gerçekleştirildiğinden dolayı İnebolu’da biz açılış gerçekleştiremedik. Tüm balıkçı camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bol bereketli sezon olsun. Palamut Balığı bu yıl Kuzey Karadeniz sahilleri soğumadığı için biraz geç düştü. Yavaş yavaş soğumaya başladığı için Karadeniz’de palamut balığı av vermeye başladı ve  devam ediyor. Palamut balığı Akçakoca taraflarından bol çıktığı için palamut fiyatları neredeyse 80-90 Liradan 40 ile 50 liraya kadar düştü. Biz Karadeniz’den bu yıl ümitliyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde güzel bereket bekliyoruz. ‘’

Başkan Çelebi ‘’Bizim balıkçımız Limandan dolayı sıkıntılı Balıkçı Barınağının yapılması konusunun üzerinden tam 9 yıl geçti ve verilen hiçbir sözler tutulmadı. O zamanlarda İnebolu’ya koşa koşa gelen valimiz olsun, bürokratlar olsun, vekiller olsun limanın özelleştirilmesi barınağın verilmesi için koşa koşa gelenler o günden beri orta da yoklar verilen sözler hava da kaldı.  Kastamonu eski Milletvekili Cideli Murat Demir 6 ayda ihaleye çıkardığı kendi limanını bizim İnebolu’da 9 yıldır yapamadılar. Cide’de Barınağını 6 ayda ihaleye çıkardı ama İnebolu’ya şeref sözü veren Demir, İnebolu’da 9 yıldır İhaleye çıkaramadı ve onun gibi kimileri geldi sözler verdi hiçbir sonuç alınamadı ve hala mağdur durumdayız. İnebolu’da balıkçı barınağının şuanda projesi çizildi ve ihale çıkması bekleniyor. Bunun ekonomik sıkıntıdan dolayı olduğunu da düşünüyorum ama bir milletvekilinin limanı olduğu zaman bir bahanesi olduğunu düşünmüyorum ancak bir vatandaşın olduğu zaman bahanesi oluyor. ‘’ açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER