Barbaros Hayreddin Paşa İnebolu açıklarında sismik araştırma yapacak

Barbaros Hayreddin Paşa İnebolu açıklarında sismik araştırma yapacak
banner13
banner3

Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisi Şubat - Eylül 2024 tarihleri arasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı projesi kapsamında İnebolu açıklarında sismik araştırma yapacak.

Kastamonu Cide Günebakan Köyü ile Sinop arasında denizde yapılacak sismik araştırma nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, balıkçı tekneleri ve gemileri için uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada “Çalışma sırasında geminin kıç tarafında 8.5 km’lik 6 adet sismik kablo çekilecektir. Toplam genişlik 600m olacak ve gemi sabit yaklaşık 4.5 knt hız ile ilerleyecektir. Her bir kablonun kuyruk kısmında sarı renkli gövdesi olan ve üzerinde fasılalı yanan beyaz ışık yerleştirilmiş şamandıralar olacaktır. Ayrıca çalışma esnasında güvenliği sağlamak amacıyla destek gemisi Tanux I, takip gemisi Vivre-G ve eskort gemisi Habibin Yavuz Barbaros Hayreddin Paşa gemisine eşlik edecektir.

Proje alanında yaklaşık 090° ve 270° rotasında veri toplanacaktır. Barbaros Hayreddin Paşa gemisi arkasındaki ekipman ile sürekli veri toplama halinde olacak ve ani/anlık manevra yapması veya durması/duraklaması mümkün olmayacaktır. Balıkçı gemilerinin kendi imkanları ile kendi güvenliğini sağlayarak, projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için Barbaros Hayredin Paşa gemisinden ve kıç tarafındaki ekipmanlarından neta seyretmesi gerekmektedir.

Proje alanının güney sınırı İnebolu’nun yaklaşık 30 deniz mili kuzeyine tekabül etmektedir. Pembe/mavi ile belirtilen kısım proje alanını, yeşil ile belirtilen kısım ise geminin hat dönüşlerinde bulunacağı kısmı göstermektedir.

Geminin bu alanda çalışma yaptığı süre boyunca İnebolu’nun kuzeyinde yer alan sınırları belirtilmiş bölgede herhangi bir balıkçılık aktivitesi yapmamanız ve ağ atmamanız önem arz etmektedir. Aksi bir durumda hem geminin kıç tarafındaki ekipmanlarımızın, hem de balıkçılık aktivitesi için kullanılan ekipmanlarınızın zarar görmesine neden olacaktır.

Siz değerli balıkçı meslektaşlarımızın konu önemine ve seyir güvenliğine azami özen göstemesini beklemekteyiz. Ayrıca yayınlanan 0168/24 (Samsun NAVTEX Station - Published Date: 16-02-2024 23:00) sayılı Navtex ilanına harfiyen uyulmasını rica ederiz.

Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER