Baltacı ‘’Bu şehirde uyuşturucunun kökünü kazıyacağız ve hesabını soracağız’’

Baltacı ‘’Bu şehirde uyuşturucunun kökünü kazıyacağız ve hesabını soracağız’’
banner13
banner3

CHP Kastamonu milletvekili adaylarının seçim gezilerinin durağı İnebolu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı ile Milletvekili Adayları Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan ilçe ziyaretlerini İnebolu’dan sürdürdü.

Ziyaret kapsamında esnafları gezip vatandaşlarla bir araya gelen adaylar 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için destek istediler.

Sanayi esnafları ile de görüşen Baltacı ayrıca balıkçılar kahvesinde balıkçılarla buluşup balıkçıların derdini dinledi.

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Uğur Ergün, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Kamil Karamehmetoğlu ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği ziyarette halkla buluşan Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı.

İNEBOLU’NUN BALIKÇISI LİMANA GİREMİYOR, BU HAK VE ADALET DEĞİLDİR

Liman Kahvehanesinde Balıkçılarla bir arayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı ; ‘’ İstiklal Madalyalı İnebolu’muzun bir tane limanı var.  Bu İnebolu’nun limanını verdiler Cengiz Holdinge, yıllardır yapmıyor, yapsa da zaten siz İnebolular için yapmayacak, kendisi için yapacak. Şimdi bu limandan bu denizden dedelerimiz mermi taşıdı, silah taşıdı, cephane taşıdı ve buradan Türkiye’yi kurtardık ve buranın balıkçısı şimdi limana giremiyor. Bu hak değil, bu adalet değildir. İnşallah 14 Mayıs’ta biz sizlerin oylarına talibiz. Sizden yetki istiyoruz. Bu zamana kadar parlamentonun kürsüsünde İnebolu’yu Kastamonu’yu muhalefet sıralarında temsil etmeye kalktık ve temsil ettik. Bütün sorunlarını dile getirdik ama bundan sonra da İktidar olarak bu şehre hizmet etmek istiyoruz. İnebolu Limanını biz büyütmek istiyoruz, ama sadece Cengiz Holding için değil, sadece bakır taşımak için değil, İnebolu ve Kastamonu halkı için bunu istiyoruz. İnebolu- Kastamonu yolunu biz bitirelim istiyoruz. İnebolu’da hastanenin eksikliğini biz tamamlayalım istiyoruz. İnebolu’yu hak ettiği yere biz taşıyalım istiyoruz.  Bunun içinde bize yetki lazım, bize mühür lazım, bize iktidar lazımdır. İktidar olup tüm bu sorunları en acilinden başlayarak çözelim istiyoruz.

İNEBOLU’YA SAHİP ÇIKACAĞIZ

‘’Biz şimdi bu şehrin insanı olacağız, bizim atamız ve dedelerimiz ülkenin kurtuluşuna katkı sağlayacak ve sen bu denizden karnını doyuramayacaksın. Bu bizim için hak değil reva değildir ve onun için adaleti sağlayacağız. İnebolu Limanını bitireceğiz. Balıkçıları da özellikle bir barınağı ve yeri olacaktır. İnebolu Limanı balıkçıları da düşünülerek büyütülmesi lazımdır ve proje sadece Cengiz Holdingin projesi olmaması lazımdır.  İktidar şöyle söylüyor, biz yerli otomobil yaptık diyorlar iyi tamam başımızın üstünde yeri var. Bu ülkede üretilen her şey bizim için kıymetlidir ama liman yerli değil ki yerli otomobil yapsanız ne olacak, bizim limanlarımız satıldı, bizim fabrikalarımızı sattın sen, bizim Telekom’u sattın, sen bizim enerjimizi sattın, sen bizim Elektrik Dağıtım Şirketimizi sattın. Ondan sonra diyorsun ki yerli otomobil yaptım. İyi yaptıysan başımızın üzerinde yeri var. Paramız olsa keşke bizde alsak ama kardeşim bizim İnebolu limanımız var, biz buradan yararlanmak istiyoruz. Bizim için yerli şey İnebolu Limanıdır. İnebolu’ya sahip çıkacağız. Biz sizlerden yetki istiyoruz, yetkiyi verirseniz bu memlekete elimizden geleni yapacağız. ‘’

İNEBOLU UYUŞTURUCU İLE ANILMAK ZORUNDA DEĞİLDİR

‘’ Kastamonu İktidar Partisi bir kara propaganda yürütüyorlar ve diyorlar ki: Hasan Baltacı İnebolu’yu karalıyor demişler. Nerde karalamışınız ondan da bahsetmek istiyorum. İnebolu’da uyuşturucu satılıyor demişiz, bunlar uyuşturucu satışına ses çıkartmamışlar, uyuşturucu satılmasın diyenlere ses çıkartıyorlar ve bize ses çıkartılar. Biz dedik ki bu şanlı şerefli topraklarda bu ülkenin çocuklarını hiç kimse zehirleyemez dedik, bundan alınmış arkadaşlar ve bey efendiler bundan gocunmuşlar. Niye gocunuyorsunuz kardeşim. İnebolu uyuşturucu ile anılmak zorunda değildir. İnebolu o şanlı geçmişiyle zafer dolu geçmişi ile anılmak zorundadır. Bizde her zaman o tarihe sahip çıkacağız.

 15 Mayıs’tan sonra sizlere söz, bize yetki verirseniz, bu şehirde uyuşturucunun kökünü kazıyacağız ve hesabını soracağız.’’

KASTAMONU’YU SESSİZLİKLE BOĞMAYA ÇALIŞTILAR

‘’ İnebolu ekonomisi bir cezaevine bağlanmak zorunda değil, bizim ormanınız var, bizim denizimiz var, bizim üretimimiz var, bizim İnebolu Limanımız var, orta doğunun en büyük bakır madeni bizim burnumuzun dibindedir. Bu şehir daha da kalkınmayacaksa biz nasıl kalkınacağız. Bu şehrin kalkınması için bu şehre sahip çıkacak bir iktidara ihtiyaç vardır.  İktidar partisi Milletvekilleri 20 yıldır İnebolu’da ne yaptılar biliyor musunuz, nasıl olsa İnebolulular bize hep oy veriyorlar diye dönüp dolaşıp size bakmadılar. İktidar Partisinin milletvekillerinin gözü hep şurada oldu ve gözü hep Erdoğan da oldu. Çünkü onu listeye koyunca o zaten seçiliyor. Sizinle gelip sizin sorununuzu çözmek gibi gayretleri hiçbir zaman olmadı. Adamlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na gidip ya şu İnebolu Limanını bitirelim demedi. Aman ayranımız dökülmesin, kimse bizden ses çıkmasın ve kimse bizden Kastamonu ile ilgili yanlış bir şey duymasın diye seslerini çıkarmadılar. Kastamonu’yu sessizlikle boğmaya çalıştılar. Bunu da sizlerin oyları ile yaptılar ve inşallah da bunu da değiştireceğiz. ‘’

İNEBOLU’NUN SAĞLIK SİSTEMİNİ, İNEBOLU YOLU VE LİMANI GÜÇLENDİRMELİYİZ

‘’Biz İnebolu’ya her zaman sahip çıkacağız. İnebolu’nun en acil sorunu neyse oradan başlayacağız ve İnebolu’nun sorunlarını tek tek çözeceğiz. Eskiden İnebolu’nun köyünden çıkıp hastaneye geldiğinizde burada tedavi olup işinizi bitirebiliyordunuz. Şimdi ise İnebolu Devlet Hastanesine geliyorsunuz doktor yok, hekim yok, buradan kalkıyorsunuz Kastamonu merkeze geliyorsunuz. Kastamonu’da randevu almak mümkün değil ve imkânsız durumda ve başka bir İl Merkezine gidiyorsunuz, İnebolu hiçbir zaman bunu hak etmiyor. İnebolu’nun sağlık sistemini güçlendirmeliyiz.  Kastamonu- İnebolu yolunu güçlendirmeliyiz ve İnebolu Limanını güçlendirmeliyiz. İnebolu’da uyuşturucu meselesini kesinlikle kökünü kazıyıp işini bitirmeliyiz. 2015 yılında bu şehir Adalet ve Kalkınma Partisine 3 tane milletvekili verdi. 2014 yılında bu şehir Adalet ve Kalkınma Partisine 20 tane ilçenin 18 belediyesini verdi. Kastamonu- İnebolu yolu yapılsaydı o zaman yapılırdı. Siz bu iktidara her şeyi verdiğinizde her şeyin tam tersi oluyor.  Siz iktidara 3 milletvekili verdiğinizde 18 ilçenin belediye başkanını verdiğinizde bunlar şöyle düşünüyor: demek ki bunların hiçbir sonu yok diye düşünüyorlar. Demek ki bunlar bize oy veriyorlarsa biz onların ayaklarına gitmeyelim, onların sesini dinlemeyelim, onların derdini dinlemeyelim diyorlar ve o yüzden de sorunlarınız bir türlü çözülmüyor. 21 yıllık iktidar hala diyorsa ki 3 tane milletvekili verirseniz sizin bütün işinizi çözeceğiz diyorsa, orada oturup bir kere daha düşünmemiz gerekmektedir. Biz artık bu şehre iktidar olarak hizmet edeceğiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER