Balıkçılık sektörünün talepleri ve sorunları masaya yatırıldı

Balıkçılık sektörünün talepleri ve sorunları masaya yatırıldı
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci’nin katılımı ile su ürünleri kooperatiflerinin ve balıkçıların yaşadığı sorunlar ile çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı düzenledi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İl Genel Meclisi Üyeleri Yetkin Köseoğlu ve Erkan Kürekçi ile sivil toplum kuruluş başkanları ve su ürünleri kooperatif başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci; “Kıymetli İnebolulular öncelikle, Filistin’de yaşanan insan dramı karşısındaki üzüntümü, itirazımı ve kınamamı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Dünyanın gözü önünde yaşanan katliam ve adeta soykırım, tarih boyunca eşine rastlanmayan bir gaddarlıktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin akan kanın durması için gösterdiği çabanın tüm dünya devletlerine örnek olmasını diliyorum.” dedi.

DENİZ EKONOMİSİ İNEBOLU İÇİN EKONOMİK KALKINMA VE SOSYAL GELİŞME ALANLARINDA BÜYÜK ŞANS İÇEREN POTANSİYELE SAHİPTİR

“İnebolu’muzda kamu, sivil temsilcilerle ve ekmeğini sudan çıkaran vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz balıkçılık ve su ürünlerine yönelik çalışma toplantımızın İnebolu’muza, sektör paydaşlarına, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletvekilliği adaylık sürecimde ifade etmiştim; projelerimizi, hedeflerimizi, yol haritamızı kamu, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile birlikte istişare ve ortak akıl ile hazırlayacağımızı ve süreci beraber götüreceğimizi. Ardımızda bıraktığımız zaman diliminde tam da bu istikamette yürüdüğümüze herkes şahit. Önceliğimiz daim vatandaşımızın sesine ve taleplerine kulak vermek oldu. İnebolu ve sahil ilçelerimize gerek kadın kolları başkanlığım gerek adaylık süreci gerekse milletvekilliğim döneminde defalarca geldim ve bölgenin sorunlarının, taleplerinin ve çözüm yollarının fotoğrafını çekmeye çalıştım. Deniz ekonomisi İnebolu için ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanlarında büyük şans içeren potansiyele sahip. Bugüne kadar var olanın, verilen emeğin, yürünen yolun üzerine emek koymanın gayretindeyiz.  TBMM bünyesinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu’na üye olma sebebim de budur. Sahil ilçelerimizde deniz ve iç sular ekonomisini doğayı koruyarak ileri götürmenin, vatandaşlarımıza daha çok istihdam kapısı açabilmenin, bu sayede sosyal gelişmede taş üstüne taş koyabilmenin amacındayız. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 7 ay Önce

Önce halkın parası ile yapılan balıkçı barınağı ve limanı inebolu'nun çıkarları doğrultusunda kullanımı sağlansın.

SIRADAKİ HABER