Bağımlılığın her türlüsüyle mücadele eğitimi

Bağımlılığın her türlüsüyle mücadele eğitimi
banner13
banner3

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında İnebolu Meslek Yüksekokulu’nda 148 katılımcıya bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

İnebolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Selvi Cingöz ve Öğretim Görevlisi Selvi Kübra Tekayak tarafından YÖK'ün belirlediği Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı (2019-2023) Farkındalık Oluşturma Çalışmaları kapsamında İnebolu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.

Kastamonu Yeşilay tarafından belirlenen eğitmenler Ayhan Aydın ve Coşkun Bilgin tarafından ilk oturumda tütün ve sigara bağımlılığı, alkol ve madde bağımlılığı ikinci oturumda ise teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam konularında eğitim verildi.

İnebolu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, bizlerle değerli bilgilerini paylaşan Ayhan AYDIN ve Coşkun Bilgin'e, Yüksekokulu Yönetimi’ne, söyleşinin gerçekleştirilmesinde gerekli desteği sağlayan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yücel Çetinceviz’e ve etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür dilekleri ile sonlandırıldı. Ayrıca, eğitimin ardından etkinliğimize katılan Ayhan Aydın ve Coşkun Bilgin'e Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Sayın Mesut Şeker; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünden hareketle hayattaki en önemli kazanımın sağlık olduğu unutulmamalıdır. Bu kapsamda bağımlılıkla mücadelede Kastamonu Yeşilay Şubesi olarak her türlü bağımlılıkla mücadeleye hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

İnebolu Meslek Yüksekokulunda yapılan açıklamada; ‘’ Eğitim salonu talebimizi karşılayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan Civelekoğlu'na Mustafa Şerbetçi İlkokulu Müdürü Emrullah Arslan'a teşekkür ederiz. ‘’ denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER