Azize Ana’lı Olcay Bay'a Brüksel daveti

Azize Ana’lı Olcay Bay'a Brüksel daveti
banner13
banner3

Azize Ana YİBO’lu  Olcay Bay, Brüksel’deki Vrije Universiteit Brussel’den tam burslu olarak doktora için davet aldı.

Halen TÜBİTAK’da çalışmakta olan İnebolulu hemşehrimiz Olcay Bay, buradaki görevini bırakarak Brüksel’deki üniversitede elektrikli araçlar, akıllı şehirler ve sürdürülebilirlik konuları üzerine çalışmalar yürüten yaklaşık 100 kişilik MOBİ araştırma grubu içinde yer alacak ve Doktora öğrenimi 42 ay sürdürecek.

Üniversitede elektrikli araçların yaygınlaştırılması konusunda yapılacak çalışmalara katılacak olan Olcay, daveti aldığında bu mutlu haberi ilk olarak Azize Ana YİBO’daki eski müdürü Necmi Mankaloğlu ile paylaştı.

Hemşehrimiz Olcay Bay gazetemize verdiği röportajda, “Bugünlere gelmemde eski okul müdürüm Necmi Mankaloğlu’nun çok büyük emekleri vardır. Yine beni yetiştiren Azize Ana YİBO’nun fedakâr öğretmenlerine de sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Necmi müdürüm Samsun Fen Lisesi’nden ODTÜ’deki öğrenimim bitinceye kadar her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemedi. Bana tüm eğitimim boyunca burs sağlayarak hiçbir maddi sıkıntı çekmeden okuma imkânı sağlamıştır. Bu konuda bana burs veren ve bugün aramızda olmayan manevi babam diyebileceğim İsmail Gürsoy’a minnet ve şükran borçluyum. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun dedi.

Eski müdürü Necmi Mankaloğlu Olcay’ı ilkokulda keşfettiklerini belirterek, “Allah vergisi bir zekâya sahip ve Azize Ana YİBO’nun bugüne kadar gelmiş en başarılı öğrencisidir. Onunla gurur duyuyorum. Samsun Fen Lisesini kazandığı sırada burs için Almanya’dan yaz tatiline gelen ve belediye başkanımız Mustafa Huner Özay’ın da eniştesi olan İsmail Gürsoy ile tanıştırarak ona artık bir evladının daha olduğunu söyleyerek İsmail abiye teslim ettim. 2019 yılında aramızdan ayrılana kadar Olcay’a desteği devam etti. Olcay’ın bugünlere gelmesini sağlayan güzel insana minnettarım, nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun” dedi.

Ayrıca bugüne kadar Azize Ana YİBO’dan mezun olarak üniversite yaşamları boyunca öğrencilerine burs imkânı sağlayan ve halen bursları devam eden öğrencileri adına, eğitimin gönül elçileri kadirşinas hayırseverlerimize de sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Olcay’a bundan sonraki yaşamında ve doktora öğreniminde üstün başarılar diliyorum dedi.

Necmi Mankaloğlu, bugün köy çocuklarının ilim irfan sahibi olmaları konusunda meşaleyi yakan onlara sıcak bir yuva kurarak sevgiyle kucaklayan başta değerli büyüğüm rahmetli  Dr. Salih Osmanoğlu’na, yurt yapımında maddi katkı sağlayan rahmetli Azize Ana’mıza (Danacıoğlu)  layık öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyum, ruhları şad olsun  mekanları cennet olsun dedi.

Olcay BAY doktora öğrenimi ve bilimsel çalışmalara katılmak için hafta sonu Brüksel’e gidecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim Daşcı
Kerim Daşcı - 3 yıl Önce

Sevgili Olcay'a öğrenimi boyunca destekleyen Değerli ağabeyimiz rahmetli Ömer Gündüz'ü saygı ile anıyoruz. Derneğimizin üyesi Sevgili Olcay'a başarılar dileriz. Kerim Daşcı İnebolu Yrd.ve Dyn. Derneği Başkanı

Hüseyin kömüşcü
Hüseyin kömüşcü - 3 yıl Önce

Allah yar ve yardımcısı olsun köylümün.başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER