Av yasağının sona ermesiyle balık tezgahları şenlendi

Av yasağının sona ermesiyle balık tezgahları şenlendi
banner13
banner3

Denizlerde 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgahlarda yerini aldı. İlçemizde balık tezgahlarında hareketlilik yaşanırken vatandaşlar deryanın ilk mahsulü hamsi ve istavriti tercih ediyor.

“Bu sene çok hamsi var, palamut yok”
Av yasağının kalkmasının ardından beklenen bolluğun yaşandığını ifade eden balıkçı Salih Çelikkanat, ‘’Hayırlısı ile balık sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla birlikte balıklarda bolluk mevcut ama bu sene palamutta pek haraketlilik yaşanmayacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız bu sene hamsi özlemini giderir, palamutta hasret kalır diye düşüyorum. Şuanda tezgahlarımızı hamsi, barbunya, istavrit, mezgit, levrek gibi balık çeşitlerimiz ile tezgahlarımız şenlendi. Biz de tezgâhlarımızı süsleyerek vatandaşlarımızın da yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. İnşallah bu sene sezonumuz güzel geçer diye ümit ediyorum ’’ dedi.

Balık tezgahları renklendi, vatandaşın yüzü güldü

Sezonun ilk balık satışları hakkında bilgi veren balıkçı esnafından Cemal Balıkçılık çalışanları; ‘’ İnebolulu vatandaşların adeta balığı özlediğini belirtti. 1 Eylül, balık tezgahlarını vira bismillah diye açtık. Bu sene hamsinin bol ve bereketli olduğunu söylüyorlar. Bu sene çok hamsi ve istavrit var, Vatandaşlarımız bu sene bol bol İnebolu’da balık yiyecek. Balıklarımızın fiyatları, mezgit 15, İstavrit 10, Hamsi 15, Barbunya 20 ile 30 liradan satıyoruz. Tezgahlarımızdaki balıklarımız taze ve temiz, şuanda en çok hamsi ve  istavrite yoğunluk var. İnebolu halkı hamsiyi özlemiş diyebilirim” ifadelerini kullandı.    

‘Dayanamadık aldık, görünüşü de güzel’

Öte yandan tezgaha dizilen taze balıkları alan vatandaşlar ise, “Dayanamadık aldık, görünüşü de güzel. İlk gün olması itibari ile tazeliği de garanti. Fiyatlar normal kışın da bu fiyata yiyorduk. Balıkçılar bu yıl fiyatların uygun olacağını söylüyor. Vatandaş için balık ucuzlarsa daha iyi olur” diye belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
NECMI ANIL
NECMI ANIL - 5 yıl Önce

INŞALLAH BALIKLAR ÇOK ÇIKAR GEÇEN SENE HAMSI YOKTU HALKIMIZ BOLCA YER BALIKCILARIMIZA RASGELE SELAMLAR

Recep bayrakdaroglu sabah 6.5 da palamut  ve lufer istanbula gidecek alabilirmiyim
Recep bayrakdaroglu sabah 6.5 da palamut ve lufer istanbula gidecek alabilirmiyim - 2 yıl Önce

Telefon atsana

SIRADAKİ HABER