ATASOY 'UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ'

ATASOY 'UYUŞTURUCUNUN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ'
banner13
banner3

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Türk Ocağında düzenlenen toplantıda muhtarlara uyuşturucuyla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Günümüzde artık uyuşturucu kullanımının hızlı bir şekilde yayılmaya başladığına dikkat çeken Kaymakam Atasoy, “İlçemizde 40’a yakın şahsa uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı. Uyuşturucu madde kullanımı ile alakalı olarak yaptığımız çalışmalardan sizlerden destek bekliyoruz. Bir terör örgütüne de uyuşturucuya olan tepkimizde aynı, terör örgütüne nasıl tepki veriyorsak uyuşturucuyla mücadele şiddetimizde aynı ölçüde olacaktır. Biz ilçemizde uyuşturucuyla mücadele noktasında ne gerekiyorsa yapacağız, enflasyonla toplu mücadele, terörle de toplu mücadele olması gerekiyor, uyuşturucu ile de toplu mücadele olması gerekmektedir. Uyuşturucu ile sadece belirli bir kesimin zorunlu olduğunu düşünmek hatadır. Uyuşturucunun üzerine  gittiğimiz zaman güzel sonuçlar alıyoruz. Terör örgütünün en önemli finans ayaklarından bir tanesi de uyuşturucudur. Devletin birer temsilcisi olarak, devletin demokrasinin en temel taşı olan muhtarlar, demokrasinin en temel taşı ve en özü muhtarlarımızdır. Siz muhtarlarımızın bu konuda uyuşturucu ve madde bağımlığı alakalı olarak hassas ve titiz davranmanız gerekmektedir. Terörün nasıl kökünü kazacağız diyoruz, uyuşturucu ile mücadelede de aynı şekliyle tepki vereceğiz. Sizin üzerinizde de düşecek görev bu konuda köylerimizde şüphelendiğiniz kişileri muhakkak Jandarma ve Emniyet güçlerine bildirmeliyiz. Bir mahallede bir köyde neyin olup neyin bittiğini en iyi bilen muhtarlardır. Nasıl terör örgütü ile mücadele ediyorsak, uyuşturucu ile de aynı kararlık ve azimle hep beraber mücadele etmeliyiz. Bizim İlçemiz sınırları içerisinde uyuşturucuya tepkimiz aynı şiddet azim ve kararlılıkta olması gerekiyor, uyuşturucu ve bağımlığının ne kadar kötü olduğunu bir kere ilk önce kendimiz fark etmemiz lazımdır. Terör örgütü ilçemize gelmiş, silah koymuştur yada bu uyuşturucu müptelası insanların bizim ilçemize gelmiş, gençlerimize, çocuklarımıza uyuşturucuyu aşılamış yada pazarlamış hiç arasında benim açımdan böyle bir şey yoktur.”diye konuştu.

SİLAH ATMA UYARISI

Kaymakam Atasoy, Düğün ve nişan gibi törenlerde havaya rastgele ateş açılması ve havai fişek atılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Düğünler ve nişan eğlencelerinde havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını ve bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve huzuru bozduğunu kaydeden Atasoy, “Silah yada havai fişek atılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. İlçemizde ağaçlar mevcut, ahşap evlerimiz mevcut, en ufak bir kıvılcımda telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabilir. Düğün sahiplerinin düğünden önce ilçe Jandarma Komutanlığı veya ilçe Emniyet Müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor,  başvuru yapıldıktan sonra gereken önemlerin alınacaktır” diye konuştu.  

ADRES TAŞIMACILIĞINA 1000 TL CEZA

Atasoy “İlçemizde ve köylerinde ikamet etmediği halde ikametgahını ilçemiz mahalle ve köylerinde gösteren, ikametgahını taşıyanlara 1000 TL ceza kesilecek. İkametgahını taşıyan kişilerinin evlerine Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından kontrolleri ve tespitleri gerçekleştirildikten sonra  eğer ikamet ettiği adreste oturmadığı tespit edilirse gereği yapılarak 1000 TL  cezai işlem uygulanacak. Dolayısıyla da usulsüz adres taşıma seçim sonuçlarını etkileyeceğinden haksız rekabet oluşacak”

 ‘HURDACI VE YABANCI KİŞİLERİ KÖYLERİNİZE SOKMAYIN’

Atasoy ayrıca; ilçe merkezi mahallelerinde ve köyleri sınırları içerisinde yabancı kişiler, seyyar satıcılar ve hurdacılar gibi hırsızlık için geldiğini, o kişilerin görülmesi halinde araç plakalarını alarak 156-155'i arayarak ilçe Jandarma komutanlığını ve ilçe Emniyet Müdürlüğünü  bildirmelerini istedi.

‘KARLA MÜCADELE KIŞA HAZIR’

Karla mücadele araçlarının hepsinin bakımının tamamlandığını ve yakıt ikmallerininde hazır olduğunu belirten Kaymakam Atasoy; “Olumsuzluklara sebep vermemek için taşımalı okul servislerinin çocuklarımızın can ve mal güvenliği açısından özellikle kış lastikleriniz, zincir,çekme halatları araçlarınızda bulunmalıdır. Yoğun kar yağışı olduğu zaman taşımalı eğitim gören köylerimizi taşımalılar yola çıkmadan gerekirse okulları tatil edeceğiz’’ dedi.

‘OKUL SERVİSLERİNE YOLCU ALMAYIN!’

Atasoy; ‘’ Taşımalı okul servislerine yolcu alındığı bilgisine ulaşıyoruz, emniyet kemeri takılmadığı bilgileri bizlere ulaşıyor. Jandarma trafik ekiplerimiz denetimlerini sıklaştırdık. Ailelerimiz bizlere bir can emanet ediyorlar, bizlerde devlet olarak taşımalı eğitim yapan çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Taşımalı öğrencilerimiz bulunduğu adresten alıp, sözleşmenizde olduğu gibi okulluna tam saatinde bırakılmalıdır, aksi takdir de cezai işlemde uygulanacaktır” diyerek okul servislerini uyardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER