Atabeyli Köyü Sağlık Evi kaderine terk edildi

İnebolu’ya bağlı Atabeyli Köyü’nde ekipmanları ile hazır bekleyen Sağlık Evi çürümeye yüz tuttu.

Atabeyli Köyü Sağlık Evi kaderine terk edildi
banner13
banner3

Atabeyli Köyü, yıllardır kapalı kalan Sağlık Evi’nin yeniden açılacağı günü ve yarım bırakılan asfalt çalışmasının tamamlanmasını bekliyor.

İlçemize bağlı Atabeyli köyünde yaklaşık 23 yıl önce inşa edilen ve kısa bir süre hizmet verdikten sonra kapılarını kapatan sağlık evinin durumu iç acıtmaya devam ediyor.

İlçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevre köyler ile taşımalı eğitim sistemi ile birlikte yaklaşık nüfusu 500’ü bulan köye sağlık hizmeti vermesi için milyonlar harcanarak yapılan sağlık evinin atıl bir yapıya dönüştüğünü söyleyen köylüler, konunun CİMER’e ve Kastamonu milletvekillerine de aktarıldığını, bu konuda daha da gecikilmeden harekete geçilmesini beklediklerini belirtiyor. İçinde doktorun hemşirenin ve ebenin rahatlıkla görev yapabileceği laboratuarı muayene odası şofbeni olan 3 katlı 4 daireli sağlık ocağı yıllardır görevli bekliyor.

Ayrıca köyün giriş ve çıkışına yapılan asfalt çalışmasının hava durumu gerekçe gösterilerek yarıda bırakılmış olması da Atabeylilerin bir diğer sorunu. Taşımalı okul sistemi olan merkezi konumdaki köyün yolunun da daimi kullanılan bir güzergah oluşu göz önünde bulundurularak yapımının tamamlanması isteniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER