Aşılamada İnebolu mavi haritaya geçemedi

Aşılamada İnebolu mavi haritaya geçemedi
banner13
banner3

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan gazetemize koronavirüs salgını ile son durum ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Vaka sayılarında Ekim ayına göre düşüş yaşandığını belirten Dr. Serhat Beyan; “İnebolu’da covid-19 salgını geçtiğimiz Ekim ayına göre bir azalma mevcut durumda. Okulların açılması ile beraber bir artış yaşanmıştı ve o süreci kazasız belasız atlattık. Şuanda günlük vaka sayımız geçen aya göre üçte bire düşmüş durumda olduğunu söyledi.

AŞILAMADA İLÇEMİZ MAVİ HARİTAYA GEÇEMEDİ

Dr. Beyan; ‘’Aşılamada ne yazık ki biraz gerideyiz. Birinci doz aşılama oranımız %80 üzerine çıktı. Çift doz aşılama oranımız %73 üzerindeyiz. Bu durum da bizlere şunu göstermektedir. Her gün bu gördüğümüz il bazında %75 üstüler mavi görülürken ilçemiz henüz o maviye geçememiş durumdadır. Vatandaşlarımızın ikinci doz aşılarını //telefondasohbethatti.xyz olmaları gerçekten çok önemli, bizlerde vatandaşlarımızın ikinci doz aşılarını olmaları için çağrı merkezi oluşturduk. Vatandaşlarımızın ikinci doz aşılarının gelip gelmediğini Toplum Sağlığı Merkezi olarak takip ediyoruz ve vatandaşlarımızla irtibata geçerek ikinci doz aşılarını olmalarını hatırlatıyoruz.’’

PANDEMİNİN YAYILIM HIZI KIRILMADAN AŞILAMA BİTMEZ      

Üçüncü doz aşılama ile ilgili bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan; ‘’İnsanlarımızın aklına biz sürekli aşımı olacağız gibi soru işaretleri geliyor. İlk dozlarda aşılama yeteri kadar yapılıp pandeminin hızının kırılabileceği bir noktaya gelinemediği için 3’üncü doz aşılama yapılmak zorunda kalındı. Bu da şu anlama geliyor ki Pandeminin yayılım hızı kırılmadan aşılama bitmez. İnsanlar aşılanıp yüksek oranda koruyuculuk sağlandığında pandeminin sonu gelecek diyebiliriz. Bu durum olmadıkça da mecburen doz artışı olmak zorunda kalacak. Özellikle sinovac aşısı olanlarda 3’üncü doz aşı kesinlikle gerekiyor. Çünkü aşının yapısı itibariyle hatırlatma dozu dediğimiz kavram bulunuyor ve o yüzden özellikle sinovac aşısı olanların koruyuculuğunun devam etmesi için 3’üncü doz aşılarının olmaları şart. Çift doz aşının etkisini en iyi bizler görüyoruz. Hastaneler dolmuyor ve hasta olan kişilerin evlerine gittiğimizde klinik durumları bizler görebiliyoruz. Aşılama bize bu hastalığın çok kolay atlatılmasını ve yayılmasını engelmiş oldu. Bu yüzden insanlarımızın da aşılarını 2’inci dozlarını ve 3’üncü dozlarını yaptırmaya davet ediyorum.’’  

HASTANEYE YATIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

“Hastanelerimizde yatan hastalarımızın birçoğu aşılarını olmayanlar ve yoğum bakım ihtiyacı olan hastalarımız Kastamonu’daki hastaneye yatırılıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER