Ali Ergün'den “İlelebet Cumhuriyet” sergisine Atatürk ve İnebolu temalı iki çalışma

Ali Ergün'den “İlelebet Cumhuriyet” sergisine Atatürk ve İnebolu temalı iki çalışma
banner13
banner3

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İDGSA-UESYO mezunları okul derneğinin bu seneki sergi teması, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla “İlelebet Cumhuriyet” olarak tespit edildi. Dernek üyesi İnebolulu hemşehrimiz Ali Ergün, sergiye Atatürk ve İnebolu temalı iki çalışma ile katıldı.

Sergi çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Ali Ergün “İki çalışma ile katıldım. İstiklal Savaşının kazanılması ve dolayısıyla Cumhuriyetin  kurulmasında İnebolu’nun önemi malum, Gazi Mustafa Kemal imzasıyla, Gazi Meclis tarafından beyaz şeritli İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır, bende buna atıfta bulunarak, çalışmamın birinin adına İstiklal Yolu adını verdim. Gelen cephanenin denizden denk kayıkları ile karaya ve kağnılarla cepheye gidişini, zaferin kazanılmasından sonra Atatürk’ün İnebolu’ya ziyareti fotoğrafları ve İstiklal Madalyasını kullandım, beyaz şeridin üstüne “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da” sözü ve imzasını kullandım. Bu çalışmamdaki eski fotoğraf destekleri için Mustafa Fakazlı’ya, Engin Salcı’ya, Kadir Yıldırım’a teşekkür ederim.

Diğer çalışmam ise bu konu ortaya çıkmadan önce Unkapanı tarafından Şişhane’ye yürürken taşa oyulmuş bir şekilde caminin dış duvarında şu yazı dikkatimi çekmiş ve fotoğrafını çekmiştim, “Sokullu Mehmet Paşanın asarı hayriyesinden olan bu camii serif temamen harab bir duruma girmiş iken Cumhuriyet elile yeniden tamir ve ihya edilmiştir. 1941”

Cumhuriyetin tüm degerlere saygılı olduğuna vurgu yapmak istedim ve çalışmamın adını İhya koydum.”

Sergi, Güneş Sanat Galerisi, Hacettepe Mah. Fener Sok. Altındağ, Ankara’da 12 Kasım 2023’e kadar sürecek. Akabinde İstanbul’da MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Meclis-I Mebusan Cad. No: 1’de, 25 Kasım’dan itibaren 2 hafta süreyle, ziyarete açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER