Adliyeden 6 isim gitti, 2 isim geldi

Adliyeden 6 isim gitti, 2 isim geldi
banner13
banner3

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi’nin yurt genelinde 3 bin 423 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve Yargı Kararnamesi yayımlandı. İnebolu’nun da aralarında yer aldığı birçok ilde idari hakim ve savcıların görev yerleri değişti. İnebolu’da görev yapan 6 isim başka illere atanırken, 2 yeni isim ise İnebolu’ya görevlendirildi.

HSK Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari Yargı 2023 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Yayımlanan kararnameye göre aralarında 20 ilin Cumhuriyet başsavcısı olmak üzere 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı mensubu toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Kararnamenin yayımı sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamaların yapılacağı belirtilirken, eşi aday olan hakim ve savcıların eş durumuna bağlı atamalarının kura kararnamesinden sonra yapılacağı ifade edildi. İnebolu Adliyesi’nden 6 isim gitti, 2 yeni isim İnebolu’ya görevlendirildi.

Adli Yargı Kararnamesi ile gidenler: İnebolu Hakimi Davut Taşçı Zonguldak Hakimliğine, İnebolu Hakimi Merve Bilgin Hatay Hakimliğine, İnebolu Cumhuriyet Savcısı Gürkan Beşli Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına, İnebolu Hakimi Ezgican Efe İskenderun Hakimliğine, İnebolu Cumhuriyet Savcısı Furkan Çelik Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına, İnebolu Hakimi Gamze Karlıca Malatya Hakimliğine gönderildi.

Adli yargı kararnamesi İle gelenler: Ermenek Cumhuriyet Savcısı Aslıhan Boz İnebolu Cumhuriyet Savcılığına, Demirköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Dağcıoğlu İnebolu Cumhuriyet Savcılığına görevlendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER