9 Haziran’da İstanbul-İnebolu Açık Deniz Yelken Yarışı yapılacak

9 Haziran’da İstanbul-İnebolu Açık Deniz Yelken Yarışı yapılacak
banner13
banner3

Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir grup Kastamonulu aydının 2017 yılında İstanbul'da bir araya gelmesiyle oluşan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi'nin (DMKİ) yeni döneminde, iş insanı Zeynep Esen başkanlık görevine seçildi.

WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem’in başkan yardımcısı olarak görev alacağı yeni dönemde DMKİ’nin diğer yönetim kurulu üyeleri ise Genel Sekreterlik görevini yürüten Güzin Aytekin, Prof. Dr. Sakine Esen Eruz ve Ümit Öztürk oldu.
“GÖREV SÜREMİZİ İLİMİZİ TANITMAK İÇİN KULLANACAĞIZ”
Başkan Zeynep Esen, DMKI’nin yeni dönemine ve vizyonuna dair olarak; “2017 yılından bu yana Kastamonu gönüllülüğü esasında buluşmuş bir grup aydın olarak, Cumhuriyet tarihinin en önemli illerinden biri olan Kastamonu’yu yerel değerlerinin üzerinde daha da yükselterek evrensel bir noktaya götürebilecek stratejik bir yaklaşımla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve böyle bir yılda Türkiye’nin ilk kadın mitingini gerçekleştirmiş Kastamonu için çalışan inisiyatifimizin yönetiminde bir kadının bulunması ayrı bir anlam taşıyor. Bir yandan daha etkin bir işleyiş için organizasyonel yapımızı yeniden şekillendirirken bir yandan da etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Önceki dönem başkanımız Ender Yılmaz’dan devraldığımız başkanlık görev süremizi tüm DMKİ üyeleri ile Kastamonu’ya katma değer sağlayacak projeler geliştirmek ve ulusal ve uluslararası arenada ilimizi tanıtmak için kullanacağız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-İNEBOLU AÇIK DENİZ YELKEN YARIŞI YAPILACAK
2023 yılı için planlanan etkinlikler arasında; “Kastamonu için Sürdürülebilir bir Gelecek” mottosu ile gerçekleştirilecek Çalıştay, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Saklı Kastamonu Türküleri-II” etkinliği, Kastrofest-Gastronomi Festivali, Kastamonu (Kadın) Araştırmaları Enstitüsü, İlk Türk Kadın Mitingi 104’üncü Yıl Kutlaması gibi çalışmalar yer alıyor. 9 Haziran İnebolu Kahramanlık Günü’ne ithafen Karadeniz’de gerçekleşecek ilk yelken yarışı “İstiklal Cup: İstanbul-Kastamonu Açık Deniz Yelken Yarışı”, “Şapka Başkenti Kastamonu” ve “Komedi Filmleri Festivali” proje hazırlıklarına ise devam ediliyor. (Haber Servisi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER