300 fidan toprakla buluştu

300 fidan toprakla buluştu
banner13
banner3

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü "84 Milyon Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 84 milyon fidan toprakla buluştu.

İnebolu'da da kampanya kapsamında düzenlenen etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "84 milyon fidan dikimi" etkinliği kapsamında İnebolu'da 300 fidan toprakla buluşturuldu.  Çuha Doruğu mevkkisinde belirlenen bölgede düzenlenen fidan dikimi töreninde 300 adet fidan toprağa verildi.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Şefliği organizesinde gerçekleşen etkinlikte Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Ali Güneş,  İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Akbay, Orman İşletme Müdürü Ayhan Kılıç, Orman Müdür Yardımcısı https://www.lightningruletoyna.com Ali Oral Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve öğrencilerin katılımı ile elma, erik, kestane, ceviz, biberiye ve ladin gibi 300 adet fidan dikildi. Dikim öncesi Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlık Şefleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı.  İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve protokol üyeleri de fidan dikimini gerçekleştirdi. 

ORMANLARIMIZ BİZİM EN BÜYÜK HAZİNEMİZDİR

Çuha Doruğu  ağaçlandırma bölgesinde düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, ağaç dikme bilincinin önemine değinerek, şunları söyledi; ‘’11 Kasım Ağaçlandırma Günü olarak kutlanmaktadır. Bu etkinliği şuanda tüm Türkiye’de bütün illerimizde eş zamanlı olarak 952 ilçemizde yapmış bulunmaktayız. Bu seneki fidan dikimi biraz daha anlam taşımakta çünkü biraz daha hedefi arttırmış olduk. Türkiye genelinde 252 milyon fidanı bu yıl itibari ile toprağa kavuşturmuş olacağız. Yaz aylarında hepimizin ciğerlerini yakan orman yangınları oldu ve 10 binlerce dekar arazimiz ve ormanımız kül oldu. Malumunuz ki bu da hepimizin içini sızlattı. Bu tarz orman dikimlerinin ağaç dikimlerinin önemini biraz daha arttırmış oldu. Dolayısıyla ağaç dikimine biraz daha önem göstermemiz lazım ki telafi etmiş olalım. Orman yangınları ile mücadele ederken vatandaşlarımız ve memurlarımız, görevlilerimiz şehit olmuş oldu. Burada onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Onlarında bize yüklediği bir sorumluluk bu ormanları tekrar eski hayatlarına eski günlerine kavuşturmaktır. Bir orman yok olduğu zaman yandığı zaman bunu eski haline getirmek en az 10 yılımızı aldığını uzmanlarımız söylüyorlar. Dolayısıyla bizim birinci sorumluğumuz orman yangınları ile mücadele edip ormanlarımızı yanmasını kül olmasını engellemek ve çevremizi de ağaçlandırmaktır. Tabi bu da bizim dinimizin ve geleneğimizin de bize düsturudur. Öğrencilerimize vatan sevgisini nasıl öğretiyorsak, orman sevgisini de bu şekilde öğretmemiz lazımdır. Gençlerimizin ormanlarımıza sahip çıkması lazım, çünkü ormanlarımız bizim en büyük hazinemizdir. Sadece insanlar değil, içindeki onlarca, yüzlerce, binlerce canlı için bir yaşam alanıdır. Sadece insanlar için bir oksijen deposu bir saha değil de aynı zamanda içinde yaşayan herkes için bir yaşam alanıdır. Dolayısıyla onları korurken aynı zamanda on binlerce hayvanı da korumuş oluruz. Onlara da güzel bir yaşam alanı vermiş oluruz. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günümüzü kutluyorum. İnşallah tüm Türkiye de güzel etkinliklerle fidanlarımızı toprağa kavuşturmuş olacağız. ‘’diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER