3 boyutlu yazıcı ile internetten para kazanıyor

3 Boyutlu yazıcıdan ürettikleri ile internet üzerinden Çin’den aldığını Türkiye’ye ve dünyaya pazarlıyor.

3 boyutlu yazıcı ile internetten para kazanıyor
banner13
banner3

Gençlerimizin kendilerini geliştirmediklerini ve katma değerleri olmadığını belirten İnebolu genç girişimci hemşerimiz Bilal Balcı “Onlar daha çok okuyup daha çok yararlı video izleyerek kendilerini geliştirebilirler” dedi. Balcı, “Genel olarak ben gençlerimizden rahatsızım, nedeni ise ülkemizde hiç kimse dolar nasıl kazanılır ve ben nasıl yurtdışına ürün satabilirim diye düşünmüyor. Ben ilk satışımı internetten Amerika’ya yaptım. Çin’den aldığım ve hiçbir şekilde görmediğim bir ürünü Amerika’da Amazon deposuna gönderdim.  Amazon sitesi gönderdiğimiz ürünü pazarladı, sattı ve teslim etti. Ben de sadece amazon sitesinden kârımı aldım. O sitede Türkiye’den büyük satış elde edenler var. Ben o yüzden internete olan merakımdan hiçbir zaman vazgeçmedim. İnternet üzerinden para kazanmak çok farklı bir şeydir” dedi.

HER ŞEY İNTERNET MERAKIMDAN BAŞLADI

“Bu benim küçüklüğümden beri içimden gelen bir şey, ama küçükken hiç bilgisayarım olmadığı için çoğu işlerimi telefondan yürüttüm. İnternetten tanıştığım bir arkadaşım vardı, o bana bir site kurduğunu ve aylık 10 bin TL para kazandığını söyledi. Ben de sitesindeki içerikleri inceledim ve içimde bir merak uyandı. Ben neler yapabilirim diye düşündüm. Daha sonra ben bir site geliştireyim falan dedim, ardından Google üzerinden internetten nasıl para kazanabilirim diye araştırdım. 3 yıl önce amazon sitesi ile tanıştım ve o siteden nasıl satış yapabileceğimi araştırdım. Daha sonra Çin’den aldığım bir ürünü amazon desteği ile Amerika’ya gönderdim ve ilk ticaretim oldu. İnternet satışına başlama olayım tamamen merak ve internet kaynaklıdır. İnternetten para kazanmak için aylarımı ve yıllarımı verdim. Çok çaba sarf ettim, hiçbir zaman vazgeçmedim, her gün daha farklı araştırmalar yaptım. Daha önce de bir site de yorumlar yaparak para kazandım ve işte o zaman internetten para kazanıldığını öğrenmiş oldum.”

KOSGEB’DEN DESTEK ALARAK KENDİ FİRMAMI KURDUM

“Ben 2019 yılının sonunda KOSGEB desteği ile kendi firmamı kurdum. Şirketimi kurmadan daha önce de başka sitelerinden 10 Dolar değerinde satışlar gerçekleştirdim. Ben kendime Türkiye’de bir marka olmayı hedefledim. Kendi hedefimi yükselttikten sonrada yurtdışına ürünlerimin satışına devam edeceğim.”

3 BOYUTLU YAZICIDAN MASKE ÜRETİMİ

“Teknoloji gittikçe gelişiyor. Koronavirüs salgınından sonra dünya daha başka yere gidecektir diye düşünüyorum. Teknolojinin gelişmesi noktasında 3 Boyutlu Yazıcıların gerçekten çok faydalı olacağını düşüyorum. İnterneti herkes video izlemek ve fotoğraf paylaşmak için kullanılıyor. Türk insanın ve Türk gençliğinin amacı yaptıkları işten en iyi verim alabilmek olmalı bence. 3 Boyutlu yazıcılarla iş çıkarmak açık bir sektör. İnebolu’da da bir okulumuzun 3 Boyutlu Yazıcı kullandığını öğrendim. Gençlerimiz 3 Boyutlu yazıcıyı öğrendikten sonra, çok basit ama bulunmayan birçok malzemeyi üretip bunu katma değere dönüştürebilir. İnternet üzerinden satışlarda sadece 3 Boyutlu Yazıcılar değil, bu tarz gelişen birçok sektör var. Herkes bu sektörlerle ilgilenerek güzel kazançlar elde edebilirler ve güzel bir şekilde de kendilerini geliştirebilirler diye düşünüyorum.”

İNEBOLU’DA İŞSİZ KALMAK DİYE BİR ŞEY YOK   

“İnternet üzerinden satış gerçekten geleceğin sektörlerinden birisidir. ABD pazarlamanın %70 ini internet üzerinden yaparken Türkiye %7 yapıyor. İnternet üzerinden Sosyal Medya uzmanlığı gibi başka şeylerde yapılabilir. İnebolu’dan çok güzel ürünler satılabilir diye düşünüyorum. Bir şeylerin yapılabilmesi için İstanbul’da olmam lazım mantığı olmamalıdır.  Şuanda bu şekilde İnebolu’da da internet üzerinden ayakkabı, araba parçası, bilgisayar, doğal ve yöresel ürünler satışı yapan  arkadaşlarımız bulunuyor. İnebolu’da işsiz kalmak diye bir şey yok aslında. Hemen şirket kurmak zorunda değiller, küçük küçük başlarlarsa ürün satışına bir süre sonra kendilerinin büyüdüklerini görecekler ve kendi firmalarını kuracaklardır. “

YORUM EKLE
YORUMLAR
maqarıos palou
maqarıos palou - 4 yıl Önce

guzel genc hayat hep sana gulsun atalarımın yıllar yıllar oınce terkettıgı memleketle bır kez daha gurur ıcındeyım bende dedemın konustugu dulı merak ettım unuverstede turkche ögrendım ılk ıanapolıas gıttıgımde huzur dolmushtum sızler cok sevıyorum salıkla orta makedonıa yunanıstandan balıkcı kostas palou nun torunu maqarıos dan sevgıyle

Muhammed Kekeoğlu
Muhammed Kekeoğlu - 4 yıl Önce

Helal olsun yolun açık olsun

SIRADAKİ HABER