18 Mart Kutlamasında Arif Demirel Vurgusu

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Etkinliğinde Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel uyarlaması beğeni aldı.

18 Mart  Kutlamasında Arif Demirel Vurgusu
banner13
banner3

Atatürk Anıtı önünde yapılan kutlamaya İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı Vekili, Cumhuriyet başsavcısı, Garnizon Komutanı, kamu kurum idarecileri, okullar, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına ,İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ile Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal'ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmanın ardından Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma programı son buldu.

Herkesi Duygulandıran Gösteri

 Saat 11.15 te başlayan Türk Ocağı'nda ki anma programını İnebolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hazırladı. Buradaki açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Feridun Çakıroğlu Çanakkale Destanı ile ilgili bilgiler verdi. Çakıroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en şerefli kahramanları, Çanakkale şehitlerini, Arifleri, Ömerleri ve binlerce yıllık tarihimizde vatanı için, milleti için, devleti için, kutsal değerleri için şehit olmuş, aziz şehitlerimizi anmak için buradayız.

Bu vesile, Şanlı Ordumuzun, Kahraman Askerlerinin, sınırlarımızın güvenliği için başarı ile sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlarda, daha yaklaşık 15 gün önce Afrin’de şehit olan hemşerimiz Arif Demirel kardeşimizi ve tüm Afrin Şehitlerimizi, 1,5 yıl önce şehit olan Abana’lı Ömer Şenel kardeşimizi, Çanakkale’de, binlerce yıllık tarihimizde vatanı, devleti, milleti, bayrağı, kutsal değerleri için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi, vefat etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz.

Milletimizin Çanakkale’de kazandığı bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkilerine ve sonuçlarına bakılarak değerlendirme yapılmalıdır. Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay kazanılmamış, milletimizin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği bir savaş olma özelliği ile Dünya Tarihi üzerinde de büyük etkileri olmuş, Türk milletinin kaderini değiştirmekle kalmayıp, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin, bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale’ye gelenlerin amaçları İstanbul’du. Başkent İstanbul alınırsa Osmanlı tarihe karışacak ve Türk Milleti bu topraklardan atılacaktı. Bu gelenler aslında 1071’den beri hep geliyorlardı. Bin yıldır bu milleti bu topraklardan atmak için geliyorlardı. 1915’de top yekûn geldiler. Gemileriyle, toplarıyla tüfekleriyle geldiler. Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değildir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki, esir yaşamaktansa, ölmeyi yeğlerim diyen Mehmetçiklerimizin ruhudur. Milletimiz iyi yetişmiş insana gücüne en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde yaklaşık 253.000 evladını, aydınını toprağa vermiştir.

Adları ne olursa olsun, aynı isimde, aynı yürekte, aynı inançta, aynı duada yurdun dört bir yanından buluşmak için gelmiş ve aynı yerde, aynı şerefte, aynı mekânda buluşmuş, Çanakkale’den geçit vermeyip, şehitlik mertebesine ulaşarak canlarını vermişler ve tüm dünyaya "ÇANAKKALE'NİN GEÇİLEMEYECEĞİNİ" ispat etmişlerdir. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN şu sözleri .” Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölüme hazır bekleyişini, vatan uğruna neleri feda edebileceğini, bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Oratoryo'da Arif Demirel Vurgusu

Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel ile uyarlama yapılan Çanakkale Destanı Oratoryosu büyük beğeni aldı. İzleyenlerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Etkinlik sonunda ilçedeki okullarda yapılan şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi. Dereceye girenlere Kaymakamlık adına ödülü Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel'in babası Aydın Demirel verirken belediye adına ise Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER