11 yıl sonra İnebolu’da kapalı safra kesesi ameliyatı yapıldı

11 yıl sonra İnebolu’da kapalı safra kesesi ameliyatı yapıldı
banner13
banner3

İnebolu Devlet Hastanesinde 11 yıl aradan sonra ilk kez kapalı safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi. İnebolu Devlet Hastanesi'nde görevine 9 ay önce başlayan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Zeynep Betül Yıldız İnebolu’da ilk kapalı safra kesesi ameliyatını yaptı.

İnebolu Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Zeynep Betül Yıldız gazetemize yaptığı açıklamada; “İnebolu Devlet Hastanemizde 11 yıldır yapılmayan kapalı safra kesesi ameliyatını aletlerimizin tamamlanması ile birlikte ilkini gerçekleştirdik ve hastamızı da taburcu ettik. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Hastalarımızı Kastamonu Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk etmeden İnebolu’da kapalı safra kesesi ameliyatını gerçekleştireceğiz‘’ dedi.

KAPALI FITIK AMELİYATINI DA HASTANEMİZDE YAPMAK İSTİYORUZ

Op. Dr. Zeynep Betül Yıldız “Kapalı Safra kesesi Ameliyatı, Safra Kesesi İltihabı (Kolesistit) atağı geçiren hastalara yapılıyor ve hastamızın durumunu biz ultrason cihazı ile takip ediyoruz. Hastalarımız karın ağrısıyla acile başvuru yapıyorlar. Bizde hastalarımıza kolesistit tedavisini uyguladıktan sonra da safra kesesi ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Ya da Ultrasonda bulunan küçük taşlar oluyor ve safra yollarına düşme riski olabiliyor. Ameliyatımızı bu hastalarımıza uyguluyoruz. Ayrıca bir de safra kesesi polipi olabilir, polip dediğimiz şey ise vücudumuzda çıkan benler gibi ama safra kesesi içinde olduğu zaman kanserleşme riski oluyor. O hastalarımızın benlerinin çoğalması durumunda ameliyat olmalarını öneriyoruz. Safra kesesi ameliyatını artık kamera sistemiyle kapalı şekilde yapabiliyoruz. Kapalı ameliyat yaptığımız hastalar ameliyat sonrasında daha konforlu oluyorlar ve yara iyileşmesi de daha hızlı gerçekleşiyor. 1-2 gün takip sonrasında hastalarımızı taburcu ediyoruz. Hastanemizde aslında kapalı ameliyat için sistem cihazı varmış ama aletler yokmuş ama bu durum bir de doktor tercihinden kaynaklanıyor. Ben hastaneye göreve başladığım zaman da aletler eksikti bu aletlerin tamamlanması ile ilk ameliyatımızı gerçekleştirdik. Artık elimizden geldiğince hatta fıtık ameliyatlarını da yapmak istiyoruz. Fıtık Ameliyatı için malzeme eksiğimiz var onlar da tamamlanırsa kapalı yöntem ile fıtık ameliyatı da yapacağız.”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 18:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hulya comlek
Hulya comlek - 1 yıl Önce

Sizinle gurur duydum ellerinize sağlık Allah razı olsun inşAllah yakın bir zamanda kolonoskopi ve endeskopi de yaparsınız saygilar

SIRADAKİ HABER