Turizm Haftası kapsamında açıklamada bulunan Heyamola İnebolu Çevre Turizm ve Kalkınma Derneği, Kastamonu’nun turizm potansiyeline dikkat çekerek “Müze Kent İnebolu” projesini kamuoyuyla paylaştı. Dernek, İnebolu’nun tarihi ve kültürel mirasıyla Kastamonu turizminin lokomotifi olabileceğini vurguladı.

Dernek Başkanı Adem Salcıoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, turizmin “bacasız sanayi” olarak bölge ekonomisi ve kültürel mirasın korunmasındaki kritik rolüne dikkat çekilerek tüm turizm camiasının Turizm Haftası kutlandı.

“İNEBOLU AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ”

Açıklamada, İnebolu’nun sıradan bir sahil ilçesi olmadığına vurgu yapılarak, Milli Mücadele dönemindeki kritik rolü hatırlatıldı. İstiklal Yolu üzerinden cepheye taşınan mühimmatın İnebolu’dan sevk edildiği, kadınların ve kahramanların büyük fedakârlık gösterdiği ifade edildi.

Aşı boyalı tarihi evleri, sokakları, denizcilik geçmişi, Bezirhanesi ve Bıçakçılar Köyü ile İnebolu’nun hâlihazırda bir “açık hava müzesi” niteliği taşıdığı belirtilerek, bu potansiyelin doğru planlama ile turizme kazandırılabileceği kaydedildi.

HEDEF: 2030’A KADAR “MÜZE KENT”

Dernek tarafından ortaya konulan “Hedef 2030 Müze Kent İnebolu” vizyonunun, kentin tarihi dokusunun korunarak yaşayan bir turizm destinasyonuna dönüştürülmesini amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada, “İnebolu’ya gelen bir turist sadece tarihi yapıları görmemeli; o ruhu yaşamalıdır” denilerek, projenin yalnızca ilçe değil tüm Kastamonu turizmi için büyük bir fırsat olduğu vurgulandı.

KASTAMONU TURİZMİ İÇİN “BÜTÜNLEŞİK” ÇAĞRI

Heyamola Derneği, Kastamonu’nun turizm değerlerinin birbirinden bağımsız değil, bütünleşik bir anlayışla ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamada;

* İstiklal Yolu ve Şerife Bacı’nın simgelediği Milli Mücadele ruhu,

* Karadeniz sahil hattı,

* Antik kentler ve mağaralar,

* Yayla turizmi ve doğal güzellikler,

* Ilgaz Dağı ve Küre Dağları Milli Parkı gibi değerlerin birlikte değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

İnebolu Belediye Meclisi'nde encümen ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı
İnebolu Belediye Meclisi'nde encümen ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı
İçeriği Görüntüle

ŞERİFE BACI İÇİN ANIT VE MÜZE ÖNERİSİ

Kastamonu merkez için somut bir öneri de sunulan açıklamada, Kışla Parkı’na “Şerife Bacı Abidesi, Anıt Mezar ve Mini Müze Kompleksi” yapılması çağrısı yapıldı.

Bu projenin hem tarihi bir sorumluluk hem de şehir merkezinde güçlü bir turizm cazibe noktası oluşturacağı belirtilerek, İstiklal Yolu’nun ruhunun bu şekilde yaşatılabileceği ifade edildi.

“HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ”

Heyamola Derneği, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirterek, Turizm Haftası’nın bu anlamda bir milat olmasını temenni etti.