Soçi-Giresun arası maraton tamamlandı

Hemşehrimiz Mustafa Özer başarılı bir organizasyona imza attı.

banner3

14 Haziran'da Rusya/ Soçi'den başlayan ve 19 Haziran 2021 Cumartesi günü Giresun Botanik Bahçede tamamlanan ve 6 gün 1 saat 30 dk süren, Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi-Giresun 320 Km Dünyanın En Uzun Mesafeli Açık Su Yüzme Maratonunda “Kulaçlar Sağlık Çalışanları ve İki Ülke Arasındaki Dostluk” için atıldı. Organizasyonun başında bulunan İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı İnebolulu hemşehrimiz Mustafa Özer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçecek bir organizasyonu başarıyla tamamlamış oldu.

Maratona, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş, Dünya Soğuk Su Şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu' nun da yer aldığı Türk - Rus olmak üzere toplam 12 sporcu katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Kulübü ile Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve ekibinin ortaklaşa düzenlediği Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Su Yüzme Maratonu 6 gün 1 saat 30 dk sürdü. Bu süre zarfında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleride yüzücülerimize eşlik ettiler.

Sporcular için Giresun Botanik Bahçede karşılama töreni düzenlendi. Törene; Başta Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ,Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hasan Bulut ile bir çok protokol mensubu ile çok sayıda sporsever katılırken sporcu kafilesi çiçeklerle karşılandı.

İKİ METRELİK DALGALARLA BOĞUŞARAK BURAYA GELDİK

Maratonun ardından konuşan Kürşad Tüzmen, 320 kilometrelik maratonun spor tarihinde dünyada ilk olduğunu belirterek, "Karadeniz'in Türk'ün bayrağına bakıp nasıl çırpındığını gördük, iki metrelik dalgalarla boğuşarak buralara geldik. Güzeldi, yıldızlar, ay ve güneşin doğuşu hepsini yaşama imkanımız oldu. Yunusları yüzerken izleme fırsatımız oldu, bunların hepsi bence unutulmayacak değerler. Kendi kendimizle yüzleştik. Kendimiz test ettik. Limitlerimizin, sınırlarımızın neler olduğunu görmeye çalıştık. Bu Soçi-Giresun arasındaki 320 kilometrelik parkur, bence gerek Türk spor tarihinde gerekse dünya yüzme tarihinde bir ilk. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Yüzme Federasyonumuz, hakem heyetimiz ve bizim buradaki sporcularımızın hepsi sonuna kadar güzel bir şekilde ellerinden geleni yaptılar. Kimse bırakmadı. Parkurlarını tam olarak tamamladılar. Bizim yaptığımız çalışmaların tamamı, bizim gibi maratoncu olan, gerçekten gece gündüz hepimizin sağlığı için özen gösteren tüm dünyadaki sağlık çalışanları için bu maratonu düzenlemiştik. Tüm dünya sağlık çalışanlarına buradan sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz. Onlar olmasa biz bunları gerçekleştiremezdik" dedi.

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hasan Bulut; Dünyanın En Uzun Açık Su Yüzme Maratonunun Giresun' da gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin Giresun’da gerçekleşmesinde emeği olan başta Sayın Bakanımız Kürşad Tüzmen' e, Sayın Valimiz Enver Ünlü'ye, Sayın Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu’na, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer'e, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Heves Bozbağ'a ve Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Burak Göral'a Giresunlu Sporseverler ve Giresunlular adına çok teşekkür ederim. Giresun’un tanıtımı için gerçekleşen organizasyonlarda desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz Kadir Aydın' a, Sayın Milletvekilimiz Cemal Öztürk'e ve Sayın Milletvekilimiz Sabri Öztürk'e ve tüm katılımcı sporcularımıza gönülden teşekkür ediyorum ve daha nice spor organizasyonlarının Giresun’umuzda gerçekleşmesi dileğiyle hepinize saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER