Kulaçlar sağlık çalışanları için Karadeniz'de atılacak

Kulaçlar sağlık çalışanları için Karadeniz'de atılacak
banner13
banner3

Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu'nda kulaçlar sağlık çalışanları için atılacak. Soçi – Giresun arasında düzenlenecek 320 kilometrelik açık deniz yüzme maratonu, dünyanın en büyük açık deniz maratonu olarak tarihe geçecek. Organizasyonun başında İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı İnebolulu hemşehrimiz Mustafa Özer yer alıyor.

Dünya sağlık çalışanları ve dostluk için kulaçların atılacağı 320 kilometrelik organizasyon, dünyanın en büyük açık deniz maratonu olacak.

Maratonun, 12-20 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi ve hava şartlarına göre 4-5 gün sürmesi planlanıyor.

Maraton, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile dünya master yüzme şampiyonu Ahmet Nakkaş, dünya soğuk su şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu’nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan Türk-Rus sporcuların bulunduğu bayrak takımı tarafından yüzülecek.

Organizasyonun başında yer alan organizasyon komite başkanı İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı İnebolulu hemşehrimiz Mustafa Özer ““Dünya Sağlık Çalışanları ve Dostluk İçin Kulaçlar Karadeniz’de Atılacak ” Hedefimiz daha büyük. Dünyada daha önce bir benzeri denenmemiş 320 kilometrelik bir mesafeyi, Karadeniz’in azgın sularında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Rusya’nın Soçi şehrinden başlayarak Giresun’a 12 kişilik bayrak takımı ile yüzmeyi planladığımız bu etap için; eski Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen’in takım liderliğinde, Milli yüzücüler, Manş Denizi gibi uzun mesafe yüzme yarışlarına katılan sporcular, Akademisyen ve Rus Sporculardan oluşan 12 kişilik bayrak takımımız hazır. Soçi – Giresun parkuru Dünyadaki en uzun mesafeli yüzülen Bayrak Yarışı olarak kayıtlara geçecektir” dedi.

“HAYALİM İNEBOLU’DA GERÇEKLEŞTİRMEKTİ”

2016 yılında Karadeniz'de ilk defa İnebolu ilçemizde yapılan Açık Deniz Yüzme Yarışı'nın mimarlarından İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı hemşehrimiz Mustafa Özer, Giresun’da gerçekleşecek bu organizasyonu aslında İnebolu’da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ancak yapılan girişimlerin olumsuzlukla sonuçlandığını söyledi.

En büyük hayalinin bunu gerçekleştirmek olduğunu belirten Mustafa Özer, İnebolu-Rusya arası 400 kilometrelik Uluslararası nitelikte olacak bu yarış ile İnebolu'nun adını tüm dünyaya duyurmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Bu proje için aslında hedefim İnebolu’ydu. Uzun bir zamandır İnebolu-Rusya arası oluşturulabilecek bir yarış için girişimlerde bulunuyorum. Ancak çabalarımız Kırım kaynaklı olumsuz sonuçlandı. Bizde ilk defa Giresun – Soçi arası olarak organizasyonu hazırladık. Ama Bakanlarımız ile görüştüm, sözünü aldım. İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolulu olduğumu söyledim. İnşallah Kırım sorunu çözülür çözülmez İnebolu – Rusya arası gerekli organizasyon oluşturularak bunu memleketim İnebolu’ya kazandırmak istiyorum” dedi.

BAKAN KASAPOĞLU AĞIRLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021 Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu ekibini bakanlık merkez binada ağırladı.

Burada basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, sağlık çalışanlarına minnet borçlu olduğumuzu belirterek, şunları kaydetti: “Onlar tüm insanlık için birer kahraman. Onlarla ilgili farkındalığı artırmak da açıkçası insanlık olarak bizlerin onurlu bir vazifesi. İşte bugün sağlık çalışanlarına olan minnetimizi, şükranlarımızı ifade etmek için büyük bir adım atıyoruz. Bu anlamda yüzücülerimizin Karadeniz’de Giresun-Soçi arasında atacağı kulaçlar, sağlık çalışanları için olacak. İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübünün düzenleyeceği, birlikte gerçekleştireceğimiz dünyanın en büyük açık deniz maratonunda kulaçlar sağlık çalışanlarımız için atılacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafe yüzülecek, 100 ila 120 saat kesintisiz maraton olacak. İki ülkeden dünya şampiyonları, farklı meslek grupları katılacak.”

Kasapoğlu, “Aynı zamanda Türkiye-Rusya dostluğunu da sembolize eden önemli bir maratonu sporcularımız yüzecek. Bu çerçevede özellikle Sayın Bakanımız Kürşad Tüzmen, İstanbul Yıldızlar Kulübünün değerli ekibine, yüzücülere, Giresun halkına, gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut Alpay Balaban
Mahmut Alpay Balaban - 3 yıl Önce

Mustafa hocam ilk kez böyle büyük bir aciksu yüzme maratonun Karadenizin hırçın dalgalarında düzenlenecek olması Rusya ile ülkemiz arasında dostlukları da pekiştirecektir.Gerek yüzücü takımının gerek organizasyonu düzenleyenler olarak iSen sizlerin işiniz kolay değil.Allah sizlere kolaylıklar versin başarılarınız daim olsun hocam.Saygilarimla.

SIRADAKİ HABER