‘6 ilçemizin de 5. bölge destek sisteminden faydalandırılmasını istiyoruz'

‘6 ilçemizin de 5. bölge destek sisteminden faydalandırılmasını istiyoruz'
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, Devlet Yatırım Teşvik Bölgelerinin belirlenmesinin ardından açıklamada bulundu.

İnebolu TSO yönetim kurulu adına açıklama yapan Şakir İşeri’nin açıklaması şöyle:

“21 Ağustos 2020 tarih ve 31220 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2846 sayılı “Yatırımlarda Devlet Teşvik Bölgelerinin Yeniden Değerlendirilmesi” kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmiştir.

Bu karar ile İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllardır dile getirdiğimiz  “İl Bazında Değil İlçe Bazlı Teşvik Sistemi”  kararı hayata geçmiş bulunmaktadır. Eski sisteme göre Kastamonu il ve ilçeleri 4. bölgede yer almaktaydı. Organize Sanayi Bölgelerinde 5. bölge destekleri uygulanmaktaydı. Yapılan düzenleme ile İnebolu Ticaret Ve Sanayi Odası’nın sorumluluk sahası olan (İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre, Ağlı, Doğanyurt)  (7) yedi ilçenin içinde sadece Doğanyurt 5. bölge destek sistemine dahil edilmiştir.

Bilindiği üzere ne yazık ki diğer 6 ilçemiz geniş ve kapsamlı bir ulaşım-lojistik ağının içinde değil. Coğrafi yapısı olarak engebeli araziye sahip ve nüfusumuzun yaş ortalaması yüksek. Bu durum yıllardan beri şikâyet ettiğimiz göç ve işsizlik sorununun daha da artmasına sebep olmaktadır. Bölgemize yatırım yapmak isteyen sanayiciye cazip gelmesi için diğer 6 ilçemizin de 5. bölge destek sisteminden faydalandırılmasını istiyoruz.

Bu durum ilimizi temsil eden 3 milletvekilimize, valiliğimize, il genel meclisi üyelerimize, odamız sorumluluk sahasında bulunan 7 ilçenin kaymakamlık ve belediye başkanlıklarına, esnaf ve sanatkârlar odalarına bildirilmiştir.

Bölge olarak Türkiye’nin lider sanayi bölgesi olmak gibi bir gayemiz yok ancak rakiplerimiz olan diğer bölgelerle eşit şartlarda yarışmak istiyoruz. Bizler İnebolu Ticaret Ve Sanayi Odası olarak, bu durumun düzeltilmesi için elimizi taşın altına koyduk. İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre, Ağlı ilçelerinin de en az 5. bölge desteklerinden yararlanması için gereğinin yapılmasını talep eder, desteklerinizi bekleriz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 11:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muazzez pulur
Muazzez pulur - 4 yıl Önce

Sayın cumhur başkanımızı n batı karadeniz konusunda biraz daha duyarlı olmasını elbette isterim ben de bozkurtluyum

SIRADAKİ HABER