31 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 50. Kütüphaneler Haftası sebebiyle Kaymakamlık'ta toplantı düzenlendi.
Toplantı başında konuşan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Kütüphaneler Haftası'nda rutin kutlamalar dahilinde kitap ve okumanın önemine dair çalışmalar yapılacağını belirtti. Kaymakam Görgülüarslan, şöyle konuştu: "Bildiğim kadarıyla geçen yıl çok bir yüzeysellikle geçmişti. Kaymakamlık vakıf imkanlarıyla dağıttığımız bir kitap organizasyonu olmuştu. Bu sene kitabın önemini kitap okumanın insanlarımızda ki yaratacağı bir takım farklılıkları anlatabilme adına bu haftanın bu günlerin önemli olduğunu düşünüyoruz."
İnebolu Halk Kütüphanesi'nde çok eski ve ilginç kitaplar olduğunu belirten Kaymakam Görgülüarslan şöyle konuştu: "Kütüphanemiz kullanışta çok düşük seviyelerde onu biraz artırabilerek canlandırabilirsek bizlerde görevimizi yapmış başarılı olmuşuz düşüncesi oluşacak."
Kaymakam Görgülüarslan yanı sıra Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Halk Kütüphanesi Müdürü Recep Yamanoğlu, İnebolu AOTML Müdürü Eyyüp Coşgun, program ve kütüphaneye talebin artmasına yönelik fikir alış verişinde bulundular.
En etkili yöntem olarak da İnebolu Belediye Başkanlığı'nın sene içerisinde en çok kitap okuyan yetişkin ve çocuklara bilgisayar, tablet gibi ödülleri verilmesi olarak belirlendi. Belediye Başkanı Engin Uzuner, sene içerisinde en çok kitap okuyanlara büyük ödüller verileceği müjdesini verdi.