Üç okula kütüphane kazandırıldı

Üç okula kütüphane kazandırıldı
banner13
banner3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında ilçemizde Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu, Mustafa Şerbetci İlkokulu ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nde kütüphane oluşturuldu.

Kütüphanelerin açılışına, İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İlçe Emniyet Müdürü Ali Güneş, Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, İl Genel Meclis Üyeleri Erkan Kürekci ve Yetkin Köseoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmetali Kömürcü ve kurum amirleri katıldı.

İNEBOLU’DA KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKUL KALMAYACAK

İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar yaptığı açılış konuşmasında; ‘’ Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” ile yola çıkıldı. İnebolu olarak da biz bulundan en güzel şekilde istifade etmek istiyoruz ve bunun içinde kolları sıvamış bulunuyoruz. İnebolu’muzdaki bütün kütüphanelerimizin tekrar elden geçilmesini ve zenginleştirilmesi, kütüphanesi olmayan okullarımızda kütüphane kazandırılması noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımızın sonucunda İnebolu’da kütüphanesiz okul kalmayacak inşallah. Bu projenin ‘Yiğit İnebolu Okuyor’ projesi ile birlikte yürümesi yapay kütüphanelerimizin kitap olarak da zenginleşmesi noktasında ciddi fayda sağlamış oldu. Şuan ilk etapta 10 tane kütüphanemizi zenginleştirip yeniliyoruz. ‘Yiğit İnebolu Okuyor’ ile de elde ettiğimiz bağışlarla aldığımız kitapları da kütüphanelerimize kazandıracağımız için kütüphanelerimizde sadece fiziki alt yapısı değil, aynı zamanda kitap olarak da çok ciddi kazanım elde etmiş olacağız. İnebolu’da bizim birinci önceliğimiz eğitim bunlarda bu kapsamda yapılan faaliyetlerdir. İnşallah bu kütüphanelerden nice kitaplar öğrencilerimiz faydalanacak ve İnebolu’nun bir adım ileriye gitmesi için fayda sağlamış olacağız. ‘’ dedi. 

18 BİN KİTAP, KÜTÜPHANE İLE BULUŞTU

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ise yaptığı konuşmada; ‘’ Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında İlçemizde  10 tane kütüphanenin yenilenme, güncellenme ve kurulum çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır. Bu kütüphanelerimizden 8 tanesini merkezi bütçeyle tamamladık ve 2 tanesini de yerel imkânlarla tamamlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda özellikle çocuklarımızın daha iyi eğitim görmesini araştıran, sorgulayan, yaratıcı düşünme, geleceği kuran ve kurgulayan bireyler yetiştirme için gereken tüm gayreti ve tüm çabayı sarf ediyoruz. Buradaki temel amaç imkanlı fırsat eşitliğini tüm okullarımıza yaymaktır. Ayrıca Sayın Kaymakamımız Ahmet Vezir Baycar, himayelerinde ‘Yiğit İnebolu Okuyor’ başlatılmıştı ve bu süreçte de yaklaşık 18 bin kitapları kütüphanelerimize kazandırdık. Bu kitapların 200 bin TL’si yaklaşık nakdi bağışla geri kalanı da aynı bağışlar yoluyla sağlanmış bulunmaktadır. ‘’ diye konuştu.

Açılışın ardından İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, kütüphanede kitap okuyan öğrencilere başarılar dileyerek, kek ikramında bulundular. Programın sonunda, günün anısına protokol üyeleri ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER