İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Okul Müjdesi

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Okul Müjdesi
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB tarafından ilçemize yeni bir okul kazandırılacağını açıkladı.

Yönetim Kurulu adına yazılı basın açıklamasında bulunan İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri’nin açıklamasında

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından,  Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü kapsamında, ilçemize yeni bir okul kazandırmayı başardık.

2013 yılında ilk göreve geldiğimizde ilçemize bir okul yaptırma sözü vermiştik. Bugün vermiş olduğumuz sözü tutmanın heyecanı içerisindeyiz.

Eğitime yatırımı, geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak gören Birlik Başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yapmış oluğum ziyaretler sırasında ilçemiz için oda başkanı olarak söz verdiğimi, ilçe odalarının bulunduğu ilçelere yapılacak olan okul projesinde ilk sırada yer almamız gerektiğini dile getirdim. Türkiye’nin ilk odalarından olan İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası’na yakışır bir şekilde 141. Yılımızda 154 ilçeye 154 okul projesinde bizler de ilk sıralarda yerimizi aldık.

Okul öncesi eğitimin önemi açısından Anaokulu olarak yola çıkan TOBB ile görüşmelerimiz neticesinde, ilçemizde Anaokulu sayısının yeterli düzeyde olduğunu belirterek İmam Hatip Ortaokulu binasının yıkılarak yeniden yapılması girişimlerimiz olumlu sonuç verdi.

Proje aşamasına geçilmiş olup, en kısa zamanda okulumuzun yapımına başlanacaktır. Desteklerini esirgemeyen başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Yönetimine, İnebolu İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet Vezir Baycar’a, İnebolu Belediye Başkanı Sayın M. Huner Özay’a,  Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Bahçacıoğlu’na, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Telat Aktaş’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Okulumuz ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer küçükoğlu
Muzaffer küçükoğlu - 2 yıl Önce

İlçemize yeni bir okul kazandırılacağı için tebrik ederim yalnız yılların 2 katlı İsmetpaşa ilköğretim okulu yıkılarak yerine yeniden 2 katlı bir okul yapılacağına başka bir yere 3/4 katlı nitelikli fen lisesi altyapısına uygun yeni bir okul yapılsa bence çok daha iyi olurdu sonuçta İsmetpaşa ilköğretim okulu yani şimdiki imam-hatip ortaokulu herhangi bir çürük raporu depreme dayanaksız raporu yok bildiğim kadarıyla.bu arada yer yok arazı yok deniliyorsa da yıkılıp 2 kat yapılacağına aynı yere 3/4 katlı bir proje yapılsında daha kullanışlı olsun bu benim düşüncem.

SIRADAKİ HABER