İnebolu'da E-Sınav Merkezi açıldı

İnebolu'da E-Sınav Merkezi açıldı
banner13
banner3

İnebolu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesinde E- Sınav Merkezi hizmete açıldı. E sınav yöntemiyle sınava gireceklerin E- Sınav Merkezi ile İl merkezine gitmelerine de gerek kalmadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İnebolu’da ilk kez kurulan e-sınav merkezi, başta Motorlu Taşıt Sürücü Kursları alan kursiyerler olmak üzere vatandaşlara vakit kazandıracak. Elektronik Sınav Merkezi'nin ilçemizde açılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınavlarına girmek isteyen adaylar, başka il veya ilçeye gitmek zorunda kalmadan İnebolu’da sınavlarına girebilecek. E-sınav merkezinin ilk sınavı geçtiğimiz hafta Pazartesi günü MTSK sınavlarıyla yapıldı.

Konu ile ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ‘’ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılı/yazılı evrak kullanılmadan, belirlenen sınav merkezlerinde bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen sınavlar, e-Sınav olarak adlandırılır. Sınavın uygulaması ve değerlendirmesi dâhil, sınava ilişkin her türlü işlem bilgisayarlar aracılığı ile elektronik ortamda gerçekleştirilir. e-Sınavlar uygulamasında, sınavın sona ermesinin ardından aynı saat içinde öğrenciler, sınavdan kaç puan aldıklarını öğrenebilirler. E-sınav merkezlerinde ehliyetten mesleki eğitimde kalfalık ve ustalık sınavlarına, pek çok sayıda sınav yapılmaktadır. 2022 yılında açık ortaokul ve açık lise sınavları da e-Sınav merkezlerinde yapılması yönünde MEB tarafından çalışmalar devam etmektedir. ‘’denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER