Halk Eğitim'de yaz sezonu kursları başlıyor

Halk Eğitim'de yaz sezonu kursları başlıyor
banner13
banner3

İnebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaz sezonu kursları kapsamında Taş Bebek Yapım kursu, Arıcılık kursu, Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) kursu ve Keman Kursları açılacak. Kurslar pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Saraçoğlu açılacak olan yaz sezonu kursları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

TAŞ BEBEK YAPIM KURSU

“13 yaş ve üzeri çocuklar için hafta içi her gün yapılacak olan Taş Bebek Yapımı kursumuz 127 saat olarak pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak. Kursumuzu 16 kursiyerimizi kayıtlarını yaptırdığında açacağız.  Taş Bebek Yapım kursumuzda deniz kıyısından toplayacağımız deniz taşlarına renk vereceğiz.”

ARICILIK KURSU BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

“Kurslarımız kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak toplam 72 saat eğitim verilecektir. Verilecek eğitimde; arıcılık Malzemeleri ve Bal Arısı Irkları, Arı Koloni Bireyleri ve Düzeni, Mevsimsel Bakım ve Kışlatma, Bal Üretimi, Diğer Arı Ürünlerinin Üretimi, Ana Arı Yetiştiriciliği, Ballı Bitkiler ve Gezginci Arıcılık, Arı Sağlığı konuları anlatılacak. Gerçekleşecek olan Arıcılık kursunun sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecektir.”

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (OPERATÖRLÜĞÜ) KURSU AÇILACAK

“Bilgisayar İşletmenliği Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şeklinde uygulanır. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızı İnebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvurmalarını yapmak üzere davet ediyoruz.”

KEMAN KURSU AÇACAĞIZ

“Yaz sezonu kurslarımızın arasına bir yenisini daha katarak hem çocuklarımız için hem de yetişkin vatandaşlarımız için keman kursumuzu açacağız. Keman 240 saatlik keman eğitimi kursumuz olacak. kursumuzum sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER