Halk Eğitim bu yıl 150 kurs açmayı planlıyor

Halk Eğitim bu yıl 150 kurs açmayı planlıyor
banner13
banner3

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim yılında 150 kurs açacağını hedefliyor. 

Geçen yıl 140 kurs açtıklarını söyleyen İnebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Gökbulut gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Açılan ve açılacak olan kurslar; el sanatları, müzik, bağlama, piyano gibi bunların yanı sıra çocuk ve yetişkinler için de kurs açılacaktır. İnebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında açılmasını planladığımız kurslar şunlardır; El sanatları, müzik, gitar, bağlama, hijyen, resim, zeka oyunları, halk oyunları,  spor, arıcılık eğitimi, avcı eğitimi, ilk yardım, kadın giysileri, sıvı yakıt ve kalorifer ateşçiliği, okuma yazma, Kur’an-ı kerim, iletişim, beslenme, kilim, Türk müziği korosu, robotik kodlama, futbol, hentbol  bu kurslar en az 12 kişi ile açılır. Açılan her bir kursun ayrı öğretmeni vardır. Geçen yıl 140 kurs açtık, bu yıl ise 150 kurs açmayı planlıyoruz. ‘’ dedi.

Kurslar için başvurular alınmaya başlamış olup, internet ortamından veya şahsen İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak kurslara katılım sağlanabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER