31 Mart yerel seçimlerinde ilçe merkezinin 1. İlçe genelinin 2. Kadın Muhtariyesi olan Binnaz Atılkan verdiği sözleri teker teker yerine getirdiğini belirtti. Atılkan önce ihtiyaç sahiplerine, ardından kadınlarımıza, daha sonra da mahallenin fiziksel yapısına nasıl dokunabilirimin hesaplarını yaptığını söyledi.

Cünürye Okulunu Dikiş Kursuna Açacağız

Mahallemizde hizmeti sona erdiği için boş duran Cünürye İlkokulu binası var. Burada kadınlarımız için çok güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Öncelikle burasının dış tadilatını ve boyasını yaptırarak mahalleye yakışır bir duruma getirdik. Şimdi dikiş nakış kursu başlatacağız. Öğretmenimiz görev bekliyor. Kurs açmak için gerekli sayı ve müracaatlarımız tamamlandı.  Burada Halk Eğitim Sergileri açtırabiliriz. Hedeflerimizin arasında çocuklara ve gençlere kütüphane kazandırmak var. Burasını bayramlarda özel günlerde mahallelinin toplanıp bir araya geleceği, bayram şenliği yapabileceği bir yer durumuna getirebiliriz.  Burada daha da güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Bu okulumuzun onarım ve bakımını yaptıktan sonra bayanların kullanabileceği dikiş kursu kazandıracağız ve aileler içeri de kurs yaparken çocuklarının da eğlenebileceği yerler yapacağız. Okulumuz İnebolu’nun kültür evi olur.

Ancak, burayı mahallelimizin hizmetine sunmak için, birçok yerinden aktığı için çürüyen çatının ve eskiyen kiremitlerin değişmesi gerekiyor. Yıllardır binaya el sürmemişler. Sınıfların tabanı ve tavanındaki tahtalarda çürümeler olduğu için çok masraf var, boya yapılması gerekiyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım ve desteklerini bekliyoruz. 

Bu okulumuz 2005 yılında encümen kararı ile cami hocasına lojman olarak verilmiş ve bir tarafı lojman olarak kullanılıyor. Binanın büyük kısmı ve kapı girişi şimdiye kadar seçim zamanlarında oy verme ve sayım alanı olarak kullanılmış. Kullanılmayan yarısını muhtarlığımıza tahsis edilmesini istedik. Burayı tadilat yaptırarak Halk Eğitim Kursları açtırabileceğimizi, mahalle evi olarak veya özel günlerde yada nişan gibi etkinliklerde kullanabileceğimizi belirttik. Kullanabileceğimizi söylediler ama tahsis etmediler.

Seçimde söz verdiklerimi tamamlıyorum

Seçim sürecinde birçok mahalle sakini ezan sesinin duyulmadığı şikayetini iletmişti. Muhtarlığa geldiğimin ilk günü girişimlerde bulunarak ve minarenin hoparlörlerini artırarak verdiğim sözü yerine getirdim ve mahallemizi ezan sesi buluşturdum.  

Mahallemizde 6 tane çeşme bulunmaktadır. Bunların musluğunu Osmanlı muslukları ile değiştirerek çevreye güzel bir görünüm verilmesini sağlayacağız.

Polis Romanı Yazarı Ali Bayram kendi kitaplarından gönderdi. Onları öğrencilerimize dağıtarak kitap okuma alışkanlığını sağalamaya çalışıyoruz.  

Seçimde söz vermiştim. İsteyenlere ve daha önce gidemeyenlere Türkiye’nin tanınmış ve tarihi turistik yerlerine tur düzenlenmesini sağladım. Çok cüzi miktara, para kazanmadan 5 yıldızlı otelde konaklayarak isteyenleri  Bursa ve Çanakkale ile buluşturdum.  Önümüzde ki günlerde başka yerlere kültür turları düzenleyeceğim. 

Arkadaşlarımızın da desteği ile mahallemizde ikamet eden 15 tane ilköğretim ortaöğretim öğrencimizin A’den Z’ye kadar her şeyini karşıladık ve okula hazırladık.   3 Tane öğrencimize eğitim öğretim yılı başından bu yana burs desteği sağlıyoruz. 

Mahallemizde elektik altyapı çalışmaları son hızla devam ediyor. Bu sırada bozulan yolların bir an önce yapılmasını ve mahalle sakinlerimizin çamurdan tozdan bir an önce kurtulmasını istiyorum.

 Cünürye Mahallesi Muhtariyesi Binnaz Atılkan                                                                   

Artık Rahat Uyuyabilirim.

Mahallesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin evinin yapılması için her kapıyı çalan Cünürye Mahallesi’nin kadın Muhtarı Binnaz Atılkan artık rahat uyuyabileceğini belirterek 2 aylık çalışmasını anlattı.      Mahallemizde 10 yaşında ki çocuğu da kendisi gibi engelli ve 8 aylık küçük kızları olan, engelinden dolayı çalışamayan,  ihtiyaç sahibi bir aileye yıllardır herkes söz vermiş ama yapmamış. Kimseye de güvenleri kalmamış.  Bu ailenin durumunu daha önce bilmiyordum.  Onların yeni bebeği doğduğunda bende yeni muhtar olmuştum.  Allah bağışlasın demek için evlerine gittim. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını gördüm. Aile reisi kendisi engelliydi ve çalışamıyordu. 10 yaşında bir tane engelli çocuğu ve yeni doğmuş birde küçük bebekleri vardı.  Oturdukları evin çatısı akıyordu. Tavanın akıntıdan rengi değişmişti. Birçok eşya eksikti. Aile hakkında biraz araştırma yaptım. “Herkes uzanacak bir ele ihyacı olduğunu söyledi”. Ondan sonra birkaç kez daha ziyaret ederek evini geniş çaplı inceledim. Her seferinde daha çok üzüldüm. Uykularım kaçtı. Bir gün arkadaşlarımın yanına gittiğimde canımın çok sıkkın ve moralimin bozuk olduğunu anladılar. Durumu onlara da anlattım,  çok üzüldüler ve birlikte tekrar ziyaret ettik. Daha önce başkalarının da söz verdiğini ama yapılmadığını belirttiler ve çok su aktığı için kıştan önce evlerinin çatısının biran önce yapılmasını istediklerini söylediler. Hiç kimse yapmaz ve kimse yardımcı olmazsa maaşımdan yaptıracağıma söz verdim. Herkes söz vermiş evinizin çatısını yaptıracağım diye. Ama kimse sözünde durmamış.

Arkadaşlarımla önce evin çatısının yapılması, ardından evdeki diğer ihtiyaçların karşılanması için kollarımızı sıvadık. Ev onarımı ihtiyaçları için eve bir usta getirerek malzemeleri ve maliyetini çıkardık. 45 Bin liraya yakın maliyet çıkarıldı. İlk sözü veren Belediye Başkanı olduğu için ondan destek istedik. Evin çatısı için kum, çimento, tuğla, kereste, gibi malzemeleri, elektrik tesisatı malzemelerini o karşıladı. Pencereler, kapılar, banyo, tuvalet istediğimiz gibi değildi, mutfak dolabı ve tezgâhı yoktu, taban tahtalarından basınca ses geliyordu. Evin çatısı, içi ve dışının boyası ile birlikte her şey yeniden yapıldı. Evin diğer ihtiyaçları için esnafımızı gezerek destek istedik ve her gittiğimiz yerden elimizden 2-3 tane çanta ile çıktık.

İhtiyaç sahibi ailemizin yaşanacak bir eve kavuşturma mücadelemizde ilk yola çıkıştan sun duruma gelinceye kadar, görevleri olmamasına rağmen her zaman yanımdan olan, her yükü paylaşan can arkadaşım hayırsever İlknur Değirmenciye, Hasan Gündüz’e ve Eşim Selahattin’e, öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Binanın çatı ve elektrik malzemeleri için İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ile diğer ihtiyaçların giderilmesinde katkıları olan hayırseverlerimiz Ahmet Dartar, Murat Hıdır, Teyfik Hıdır, Ilgaz Mobilya, Nur Mobilya, Taşlıgil Ticaret, Mustafa Akça, Mustafa İşeri, Mehmetali Taşcı, Fatma Genç Çelik, Mete Yeni, Satiye Delen, Nihat Öz, Şevket Camcı, Özgül Özdemir, Mustafa Beyaz, Mehmet Özkan ve Buzdolabı temini için Küre Belediye Başkanı Salim Turan’a çok çok teşekkürler.

Hollandalı İlknur; Artık Rahat Uyuyabiliriz

Cünürye Mahallesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin sıcak yuvaya kavuşturulmasında Muhtariye Binnaz Atılkan’a bütün zamanını ayırarak her türlü desteği veren İlknur Değirmenci ise duygularını şöyle dile getirdi; Mahallesinde güzel adımlar atan, çalışkan ve girişken bir kişinin her daim yanında olup  destek vermek gerektiğine inananlardanım.  Muhtarımızın bütün çalışmalarında Hollanda’da ki ve buradaki arkadaşlarımla ailemde destek veriyor. Binnaz Atılkan mahallesinde ki bir ailenin evindeki eksiklikleri anlattığında gidip gördük ve günlerce uykumuz kaçtı. Şimdi sıcak bir yuvaya kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Evin onarım ve bakımında İnebolulu esnaflarımızın desteği çok oldu. Binnaz tek tek esnaflarımızın kapını çaldı ve kimse de onu boş çevirmedi. Her şeyden önce el attığı bir işi layığı ile bitirdi. Bizim insanımız gerçekten çok hayırsever. Yardımlaşmayı seviyor. Biz insan olduğumuz için çevremizdeki insanlara da vijdanımızın emrettiği doğrultuda imkânları bir araya getirdik.  Artık rahat uyuyabileceğiz.