Taraf olmak

Taraf olmak

Birileri tutturmuş sen tarafsın, yanlısın

İnsanlar da diyor ki sen çoğunluğun sesisin.

Çoğunluk kim, azınlık kim, yanlılık, yansızlık kim, anlamış değilim

Çünkü hepimiz İnebolu’da yaşıyoruz ve hepimizin ihtiyacı var bütün uygulamalara ve yatırımlara.

Bu kelimeleri kullananların aslında yan oldukları ortadadır.

Bütün mesele işlerine gelmeme ve eleştirilme meselesidir

Bir tarafta icraatçılar, yükümlüler, sorumlular

Yani yerel ve genel idare ile siyasiler

Yani hükümetin ilçe temsilcisi, yani uygulamanın başı ve yürütme

Hani şu yapılacak yatırım ihale olup başlayıncaya kadar haberi olmayan,

Bitinceye kadar da takip ve kontrol edilmeyen, kontrolsuzca yürüyen,

Alelecele teslim alınan ve eksikleri de önceden ödemesi yapıldığı halde sonradan kamu kurumu tarafından tamamlanan (İsmetpaşa Cad. Parke değişimi, Şehit Rahmi Yılmazer cad. logar yapımı, Yeni Hastane Hariç)

Ve ben yaptım, biz yaptık, biz projelendirdik diyerek

Ardından ziyaret fotoğraf ve açıklamalarla yatırımın üzerine yatanlar.

Sen tarafsın hatta daha da argo kelimeler kullanarak gazetemizde dile getirdiğimiz haberleri itibarsızlaştırmak isteyenlerle, yaşananlara bir bakalım.   

Bunu görmek için kaleme aldığım bazı yorumlu haberleri incelemek gerekir diye düşünüyorum.

Mesela Cezaevi ile ilgili haberlerde kimin tarafındayım, kimin yanındayım, kimin karşısındayım.

2015 ten bu yana dile getirdiğimiz Cezaevinin fiziksel yapısındaki olumsuzlukları dile getirip sahip çıkılması maksadı ile kamuoyunun masasına bıraktığım yazı ve haberlerimde acaba kimin tarafındayım

Kapatılmayacak, yer bulunacak, bakan söz verdi, yer kabul edilmedi, güçlendirme mümkün değil, güçlendirilecek gibi, her elime ulaşan bilgiden sonra ki soru döneminde cevapları değişen haberleri yaparken kimin tarafındayım.

Yani ortada hiç kimseden ses çıkmazken araştırıp bulduğu belgeleri değerlendiren Cemal İlyasoğlu sorularla gündemi rahatsız edip bir şeyler yapılması doğrultusunda cevap verilmesini sağlarken kimin tarafındaydı acaba.

Esnaflar memurlar ve aileleri ile ilçe diyor ki, İnebolu bitiyor, cezaevini gündeme getirerek çok iyi yapıyorsun, kuruma sahip çıkmak demek İnebolu’ya sahip çıkmak demektir.

Sorularımızı cevapsız bırakan yada cevap vermek zorunda kalanlar, bizlerin art niyetli, spekülatör, felaket tellalı, şucu bucu, bozguncu gazeteci olduğumuzu ilan edenler acaba kimin tarafında.

Ayırt etmeksizin cezaevi ile ilgili her parti temsilcisinin ve idarecinin haberlerini elimize ulaştığı kadar yorum katmaksızın yayınlarken taraf mıyız, değiliz. 

Ama çözümü noktasında Cemal İlyasoğlu kimin yanında

Gardiyanların mı, esnafların mı, kan kaybeden İnebolu’nun mu?

Yoksa burasının kapatılmasını isteyenler, yer bulmayanlar veya bulmuş görüntüsü yapanlar yada sesini çıkarmayıp koltuğunu daha fazla gavileştirmek veya kalınlaştırmak için yukarıdakilerin söylediklerini aynen kabul ederek uygulamak isteyen siyasi ve idari erkin mi?

Ya da bırak bu işleri, cezaevi sorunu ile fazla ilgilenme, sana ne cezaevinden, bırak batsın burası ve gol yesinler diyenlerin mi tarafındayım.

Huzurevine gelen olumsuz jeolojik ve jeofizik deprem testini birilerinin müdahalesine rağmen kamuoyuna duyurup kuruma sahip çıkılmasını sağlarken kimin yanındaydı Cemal İlyasoğlu.

Zafer Yolu Caddesi sahiline yapılan taş dolgu ve 2 metrelik duvar yapılmasında acaba Cemal İlyasoğlu kimin tarafında ve kimin yanında

Siyasi erkin ayak oyunlarına idari erkin uygun adımlarla giderek ilçenin en güzel yerine “İnebolu’yu denizden koruyoruz diyerek” insanlarla deniz arasına taş dolgu ve yüksek duvar yapanların mı, yanında oldu

Yoksa burada gün batımını izleyenlerin, buradan olta atanların, zamanını burada geçirenlerin, buradan fotoğraf çekerek ödül alanların,  ilçenin sahil kenti olmanın velinimetlerini isteyenlerin mi yanında.

Yada, burası için proje hazırlıyoruz ve önümü kesmek istiyorlar algısı yaratıp, müdahale etmeyen ve  hiç bir şey yapmayanların mı yanında.

Balıkçı barınağının şimdiye kadar bekletilmesinde ve yapılmayışında acaba Cemal İlyasoğlu kimin yanında,

Balıkçıları oyalayan, avutan, onları yok sayan, seçim zamanı hatırlayan siyasi ve idari erkin mi,

Yoksa limanın asıl sahipleri olan ve çektikleri sıkıntıları sürekli sayfalarına taşıdığı balıkçıların mı yanında.

İnebolu Limanının işler hale gelmesini istemede, gümrük müdürlüğü açılmasında, acaba kimin tarafında,

Limanı Cengiz İnşaata hazırlayan siyasi ve idari erkin mi,

Yoksa İnebolu’nun, Kastamonu ve Çankırı iş adamlarının bekledikleri taleplerin yapılması için koşturanların mı yanında.

Meslek Yüksek Okulu’nun 10 yıldır sorunlarını ve gelişmemesini sürekli başka ilçeler ile kıyaslayarak kamuoyunun önüne getiren Cemal İlyasoğlu kimin yanında,

Yoksa bu konuda adım atmayan, oyalayan, ilgilenmeyen, yalnız bırakan, söz verip yapmayan ve hatta çözmesi gereken siyasi ve idari erkin mi tarafında.

Milli Eğitim’de ki erimeyi fırsat bulduğu her alanda dile getiren Cemal İlyasoğlu acaba, İnebolu’nun, öğrencilerin ve velilerin mi yanında,

Yoksa felaket durumuna gelmesinde rol oynayan, bir gecede MEB Müdürünün yerini değiştirecek kadar vekaleten atama yöntemini kullanan, mülakat sistemini tartışılır hale getiren, vekaleten okul idareciliğini yükselme basamağı olarak kullanmak isteyenlerin baş aktörlüğüne soyunan siyasi ve idari erkin mi tarafında.

Mesela Hüseyin Avni İlkokulu bahçe duvarının yapılması gerektiği ile ilgili haberlerimiz sonrasında bütçeler aktarılarak yapılan ve çok güzel duruma gelen okul bahçesi haberlerinde,

Okullarda düzenlenen kitap kampanyalarına verdiği destek haberleri ile kurulan kitaplıklar ve yaklaşık 15-20 bin kitabın okullara ulaştırılmasında hamallığı üstlenen Cemal İlyasoğlu acaba kimin yanında, 

Başka bir örnek daha verelim,

İnebolu Postası otogar mevkiine yapılacak köprü sorununu dile getirirken acaba,

500 metrelik yolu 4 km giden otobüslerin, otogar esnafının yolcuların ve Halkın mı yanında,

Yoksa topu birbirine atan, yapmamak için bahane arayan, kendisinden başkası yapamaz algısı yaratan, yatırımı yapamayınca unutturan ve seçim malzemesi olarak hazırlayan, sorunu yılan hikayesine dönüştüren siyasi ve idari erkin mi tarafında.

Geçtiğimiz yıl ilk ve sonbahar ayları dururken yaz ayında Boyranaltı’nda ki karayolunun toz toprak içindeki çalışmalarında tatilciler rahatsız edilirken yapılan haberlerde Cemal İlyasoğlu kimin yanındaydı acaba,

Taraf olarak bakıldığında İnebolu Postası, tarafsız olarak her siyasi partinin ve idarecinin, her kişinin gazete bürosuna ulaştırılan bütün yazı ve haberlerini yapar.  Haberlerinin değerlendirilmesi hususunda, büyük çoğunluğun ve halkın yanında olduğunu her kes bilmektedir. Ancak ne var ki, siyasi rantlarına ters düşen, kendi ve çevresinin ve siyasetinin menfaatinden başka bir şey düşünmeyen siyasi kirliliğe batmış, kin ve nefret üzerine siyaset yaparak bir çok şeyi engelleyen bazıları ve bunlara alet olduğunu düşündüğüm bazı kişiler hakkımızda yaptıkları eleştiriler ve itibarsızlaştırma girişimleri ve algı oluşturmaları şikayetler cezalandırmalar Cemal İlyasoğlu’nun ve İnebolu Postası Gazetesi’nin durduğu yeri değiştiremeyecektir.

Mesele taraf veya yan olmaktan öte ses olmaktan geçmektedir. 

Çünkü yaptığım haberlerden rahatsız olanlarında, aman haber yap İnebolu bitiyor diyenlerinde yaşadığı bir tane İnebolu var  

 

 

 

 

   

 

YORUM EKLE