YETKİLİLERE ÇAĞRI; BU YOL ÇALIŞMASINA KİM DUR DİYECEK !!!

YETKİLİLERE ÇAĞRI; BU YOL ÇALIŞMASINA KİM DUR DİYECEK

Durdurun artık şu kazalara neden olan, insanlara İnebolu’ya geldiğine pişman eden, ilkbahar ve sonbahar ayları dururken, yazlıkçısından tatilcisine, emeklisinden gencine esnafına kadar herkesin faydalanacağı yaz ayında yapılan yol çalışmasını.

Lütfen eylül veya ekim ayına öteleyin şu çalışmayı.

Daha fazla davetiye çıkarmayın kazalara, yaralanmalara, ölümlere.

 

Bu çalışmaya kim dur diyecek.

Amacınız Turizmi Yok Etmek mi?

Boyranaltı Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde seyir eden duble yol çalışması 2 aylık turizm sezonuna denk getirenlerin amacı nedir acaba.

İnebolu’da tatil ve deniz turizmi anlamında 2 aylık sezonu olduğunu ildeki yöneticiler, başkentteki milletvekilleri, üst bürokratlar, Karayolları Genel Müdürlüğü ve hatta sayabileceğimiz bakanlıkların ildeki yetkili ve etkili kişilerinin hepsi bilir.

2 Aylık sezonda ilçe dışındaki hemşerilerimiz, köyümüze gidiyoruz veya doğduğum yerde iznimi geçirmek istiyorum diyerek çalıştıkları işyerlerinden müsaade isterler. Nüfusunda İnebolu yazan bir çok iş adamı ve ya eşi İnebolu doğumlu olanlar yılda 15 gün, bir ay veya 2 ay memleketlerine gelerek çocukluk arkadaşları yada akrabaları ile zaman geçirirler.

İnebolu 15 Haziran’dan 30 ağustas kadar dolar taşar. 9900 nüfuslu ilçemiz 30-40 binleri bulur. Bayram ve festival günlerinde bu sayı daha da artar.

Yıllardır göç veren köylerimiz, haziran temmuz ve ağustos aylarında sanki tersine göçü yaşamaktadır.

Yaz aylarında ki hareketlilik ilçe esnafına rahat bir nefes aldırır.

    Ticaretteki “gün var ayı besler, ay var yılı besler” tekerlemesi yerini bulur.

   İnebolu’da Yıllardır deniz turizmini daralmaya yönelik adımlar atılsa da, şu sıralar bu daha da gözle görünür bir duruma ulaşmıştır. Orta yaşın üzerindekilerin anıları ile dolu olan İnebolu’da deniz sezonunun en güzel yerleri liman içi, Patriyozaltı, Zafer Yolu Caddesi, yukarıdakilerin aldığı kararlar neticesinde ilçeye yatırım yapıyoruz şiarları ile son 20 yılda taş tahkimatlar ve beton yığınlarına dönüştürüldü.

   İlçe sakinlerine, tatilcilere, Patriyoz altında liman içinde denize girmeyi bırakın balık tutmak neredeyse imkansız hale getirildi. Büyük burun, küçük burun, birinci kaya, ikinci kaya, kelimeleri tarihe karıştı. İki burun arasındaki yüzme yarışları midye toplamalar, burundan denize atlamalar Zafer Yolu Caddesi üzerindeki dalga ve gün batımı izlemeler tarihe karıştı.

  Deniz turizminin Boyran sahiline sıkıştırıldığı günümüzde, İsmetpaşa Caddesi üzerinde ilçe merkezinden Kızılkara’ya kadar birçok bina yapıldı. Otel motel yapıldı. Kafeler açıldı. Canlı müziklerle konuklar ağırlandı. Parklar yapıldı. Otantik Pazar kuruldu, hanımların el işlerini sergilemelerine olanak sağlandı. Her şey 2 aylık sezona endekslendi. Son dönemde açılan kafelerde ihtiyacı olan bir çok genç okul harçlıklarını hazırlamak ve boş kalmamak için geceli gündüzlü alınteri dökmektedir.

ANCAK...  ANCAK... ANCAK....

Ancak; yılın ilkbahar ve sonbahar ayları durulurken, tatilcilerin ilçede bulunduğu, çevre ilçelerin denize aktığı, ilçe esnafının nefes aldığı 2 aylık sezonda İsmetpaşa Caddesi üzerindeki duble yolun parkeleri sökülüp tekrar değiştirilerek yenisinin takılmasına karar verildi. 2 aylık çalışmanın niçin ilçenin en değerli sezona denk getirildiğini kimse anlamış değil.

İsmetpaşa Caddesi üzerindeki evlerin neredeyse tamamının dolu olduğu bu sezonda yapılan yol çalışmasından kaynaklı çıkan tozlara, sabahın erken saatlerinde başlayıp akşama kadar çalışan kato kepçe seslerine, düğünlerin olduğu ve en kalabalık sezonda trafiğin tek şeride düşürülmesine kadar herkes tepkili.

 26 Yaşında ki Tarık Tun Yol Levhasına Çarparak Yaşamını Yitirdi 

  En kötüsü de oluşan kazalar.

Yapılan yol çalışmasında tedbirlerin yetersiz olduğu en son kaza ile ortaya çıktı. Araçlarla dolu olan caddenin tek şeride düşürülmesine, yolda ışıklandırma levhalarının yetersizliğinin eklenmesi kazalara, kavgalara davetiye çıkardığını bütün vatandaşlar görmektedir.

   Kazadan etkilenen bütün vatandaşlar sac levhanın plastik olmasını istemektedir.

Ve 26 yaşında toprağa verdiğimiz yeni evli ve 3 ay sonra baba olmayı bekleyen Tarık Tun. Ve anne baba kardeşler akrabalar ile ilçe halkını yasa boğan ölümlü kaza ve Burak Başoğlu ile Fethi Gürelin yaralanmaları.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPIYORUM

Durdurun artık şu kazalara neden olan, insanlara İnebolu’ya geldiğine pişman eden, ilkbahar ve sonbahar ayları dururken, yazlıkçısından tatilcisine, emeklisinden gencine esnafına kadar herkesin faydalanacağı yaz ayında yapılan yol çalışmasını.

Lütfen eylül veya ekim ayına öteleyin şu çalışmayı.

 

        İnebolu Belediyesi yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığının 2015/03 sayılı genelgesine göre Turizmin olumsuz etkilenmemesi için ülkemizde Mayıs-Ekim ayları arasında inşai faaliyetlere kısıtlama getirildiğini, bu durumda İlçemiz turizminin olumsuz etkilenmemesi için söz konusu yol inşaatının Mayıs-Ekim ayları arasında yapılmaması, kış döneminde gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdiğini  belirtmiş olmasına rağmen yukarıdakiler bu talebi görmemiş tanımamış ve ilgilenmemiş. Ama, geç kalınmış değildir.

Daha fazla davetiye çıkarmayın kazalara, yaralanmalara, ölümlere.

Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrı yapıyorum...

İmza dahil her türlü etkinlikle bu çalışmayı ötelettirelim.

YORUM EKLE