Ne Otogarmış Beee

Ne Otogarmış Be

İlk yapıldığında kümes gibi olduğu dillendirilmişti.

Otogara ulaşacak köprüleri yapılmadı, yolu aydınlatılmadı, yol üzerindeki su logarları takılmadı.

Otogar yolu yolcular için sorun, öğrenciler için sorun, araçlar için sorun, taksiciler için sorun, yazıhaneciler için sorun, mahalleli için sorun.

 Otogar esnafı toplamış imzayı, hızlı geçen araçlardan dolayı olabilecek kazayı önceden yazarak bildirmiş mülki amire ve hükümetin ilçe temsilcisine.

Ancak otogar yolunda yıllardır aydınlanma yapılmadığı gibi 20 gündür bir çalışmada olmadı.

 Toplanan imzayla ilgili olabilecek kazadan korkan birçok kişi tepki gösteriyor. 

Otogar dışına çekilen araçların arasından karşıya geçmek isteyen vatandaşların ve öğrencilerin, hızlı geçen araçların altında kalması an meselesi. Yaya çizgisi var, ama gören ve görmek isteyen yok. Basıyor gaza km saati 50 den 150 ye çıkana kadar.

Köprülerin Garnizon Komutanlığı ve otogara yapımı genel projede var. Ancak yapmaya geldi mi, genel yerele, yerel genele atıyor suçu.

İktidarın ilçe temsilcisi diyor ki aynı yere 2 köprü yapacağım, ancak belediye engelliyor.

Belediye başkanı diyor ki, 2 köprü yaparsan otogarın otoparkını engelliyorsun. Madem yapacaksın,  otogara ve jandarma karşısına 2 köprü yapmalısın.

Akşam ezanından sonra karanlıkta, Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden yaya olarak otogara, Avara Mahallesine veya Musa Köyü’ne gitmek zorunda kalan yolcular öğrenciler veya mahalle sakinleri her türlü tehlike ile karşı karşıyalar. Çünkü yıllardır aydınlanma yapılmadı.

Yaya olarak gidenler her an ıslanabilirler, çünkü aynı cadde üzerinde su giderleri uygun yapılmadı. Yayalar, yağmurlu havada akan sular yüzünden her an araçların sıçrattığı su ile ıslanabilirler.

 Çarşıdan otogara taksi ile gitseniz 1 km lik yol için, İnebolu Çayı(Söke Çayı)nı gezerek 4 km lik ücret ödemek zorundasınız.

Otogardan Musa Köyü dolaşarak gelen bir ticari aracın taksimetresi 11-12 TL yazıyor. Ama yukarıya gitmeden çarşıya geldiğinde 7 TL yazıyor.

Kendi aracınız ile gitseniz 1 km lik yol için 4 km lik benzin harcamak zorundasınız. 

Hem milli servet, hem zaman kaybı, hem de cep kaybı. 

Olan vatandaşa oluyor.

İşin özü geneli yereli idarecisi siyasetçisi bir araya gelip otogar sorununu gidererek vatandaşları çektikleri rezillikten kurtarmalı.

Not : Geçtiğimiz haftaki köşe yazımda Eğitim Bir-Sen ilçe başkanı için kullandığım “pişkin “ kelimesi, deneyimi olan, işini bilen, görmek istediği gibi gören, her hangi bir şeye alışkın, olgun, yaşını başını almış, akıllı uslu, pişkin adam, anlamında kullanılmıştır.

 

goldenbahis - gorabet - grandbetting - holiganbet - ilbet

YORUM EKLE