Cezaevi,Ak Parti'nin yeni yönetiminin kucağında patladı.

Cezaevi NO Olacak, Cezaevi Ne Olacak     

Cezaevi,Ak Parti’nin yeni yönetiminin kucağında patladı.  

Önce kapatılmayacakla başlayan, ardından 7 tane yer bulduk, sonrasında gösterilen yerlere- ormana ait-le devam eden, bakan sözleri verilen, kapatılacağı ve yeni bina yapılacağı belirtilen, en son orman alanına cezaevi yapılabilme serbestisi getirilmesine rağmen alternatif yer gösterilmeden tek yere odaklanılan, sebebinin ne olduğu anlaşılmadan uygun olmadığı ve beğenilmediği dile getirilen “Cezaevi Meselesi” galiba birilerinin dile getirdiği gibi,

               Ak Parti’nin yeni yönetiminin kucağında patladı.  

    Öyle görünüyor ki, eline aldığı her konuyu “21 Ekimden bu yana onunla uğraşıyoruz”, sorulan her soruya da “çalışıyoruz” kelimesini kullanan Özay, cezaevi konusunda geçen 5 aya rağmen bir arpa boyu yol gidemedi.

    Gidilecek yolu bulamadığı için, TÜVTÜRK’e yer bulma konusunda dağları devirerek 75 bin kişinin ilçeyi ziyaret edebileceğinden söz ederken, cezaevi ziyaretçi sayısını 5 binlerde gösterip, asıl sorunu küçümsediğini kamuoyuna gösterdi ki, birçok kişi yanlış hesapların yapıldığını dile getirdi.

      Ancak, şu bilinmeli ki TÜVTÜRK kadar cezaevi sorunu da çok önemli.

      TÜVTÜRK yetkilisi 10 kişinin istihdam edileceğini belirtti. Ancak cezaevinde 120 kişi var.

     Sabit Araç Muayene istasyonu kurulduğunda ilçeyi ziyaret edeceklerin sayısı araç ve gün üzerinden hesaplanırken 75 bin kişiden söz ediliyorsa, mahkumlar hariç cezaevinin sadece çalışanı 120 kişi 3 kişiden hesaplanıp 365 gün ilçemizde kaldığı kaleme alınırsa yanlış hesapların yapıldığı ortaya çıkacaktır. Bırakın mahkûmların iaşesini ziyaretçisini yaptıkları masrafları, kurumun kendi başına ilçeye kazandırdığı yeterde artar bile.

   Kimse, TÜVTÜRK veya Sabit Araç Muayene İstasyonuna olumsuz baktığımı falan düşünmesin. Şimdiye kadar ilçede en fazla ihtiyaç duyulduğunu ve İnebolu ‘ya kazandırılması gerektiği konusunu 9 yılda 9 defa dile getiren benim.

      Ama hesapların İnebolu rantı üzerinden değil de siyasi rant ve birilerine gol atma üzerinden yapıldığı anlaşılıyor. Her alanda eleştirecek bir şeyler bulalımın hesapları yapıldığı görülüyor.

    Çünkü, cezaevi sorununda bir anda sessizliğe bürünen ilçe başkanı TÜVTÜRK’e yer bulma hususunda bırakın 4 eli 5 elle konuya sarılmış görülüyor.

   Ancak, burada sayın ilçe başkanına tek sorum olacak: Sen belediye başkanı olsan TÜVTÜRK’e Kurtköyü Sanayi arsasından mı yer verirsin, İskelle altı alanından mı.

    Kurt Köyü Sanayi alanını TÜVTÜRK’e vermeyi İlçe Kaymakamı kabul etmişken, belediye alt yapısını yapma sözü vermişken, işi dolaştırmanın anlamı nedir, anlaşılamıyor.

     Bu arada yolu arşınlanan İstanbul’dan cezaevi ile ilgili verilen sözlerin boşa çıkması, sivil toplum kuruluşlarının boş umutların içine sürüklenmesi, ilçenin Reis’e çok yakın Evrenye’li bazı iş adamlarına güveninin zedelediği, insanları oyalamaktan öte gidilmediğini gösterdi.

    Cezaevi gibi ilçe için çok önemli bir konuda Cumhurbaşkanına çok yakın Evrenye grubunun baskın çıkmaması, cezaevi konusunun netleşememesi ve ilçe siyasetinin eli boş kalması, yapılan vaatlerde fiyaskodan ileriye gidilemediğini göstermektedir.

   Çünkü, 15 Şubat 2015 ten bu yana elde resmi olarak cezaevinin jeoteknik ve jeofizik etüd raporları sonucu güçlendirilmesinin mümkün olmadığı, yaşam mahallinin olumsuz olduğu raporları ile kapatılma kararından başka bir şey yok. Var olan diğer şey ise cezaevinden toplu sevkler devam ediyor. Tüm bunlara rağmen milletvekillerinin yaptığı açıklamalarda bir netlik görünmüyor. Dün resmi  olarak güçlendirme yapılamaz denilen yere şimdi sözlü olarak yapılabilir açıklaması yapılıyor.

    Cezaevi sorununun çözümü noktasında İnebolu Platformunun tetikleyici kararları karşısında harekete geçenlerin konuyu ötelemekten öte gitmeyen açıklamaları ve kamuoyunu küllendirme çabaları girişimleri başarılı gibi görünse de oluşacak sonuçtan İnebolu’nun kaybedeceği aşikar.

     İnebolu rantından önce siyasi rantlarının koltuklarının ve yükselmenin hesabını yapanlar, koltukların gelip geçici olduğunun hesabını yapmıyor. 

    Cezaevi sorununda 1 yılda çok değişken ve farklı açıklamalar yapanlar, Küre tünelleri çalışmalarının durması konusunda öğretmenevindeki toplantıda yarım saat öncesi ve sonrasında değişebilen açıklama yaptılar.

     Birçok konuda değişken cevaplar verebilen siyasiler, cezaevi gittikten sonra da kamuoyuna çok rahat değişken açıklamalar yapacaklardır. Siyasilere güven zedelenmesi yaşansa da olan ilçemize olacaktır.

    Siyasi didişmeden kaynaklı yapılmayan köprü sayesinde insanlar otogara gidemiyor. Her gün 4 km yol gitmek zorunda kalıyor.

Bana kalırsa… Birbirinizle uğraşmak, siyasi rant hesapları yapmak yerine el atılacak çok iş var.

Bak, Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Biz bu başkentin neresindeyiz.  

Gümrüğü açtık ama ticareti ve limanı harekete geçirecek projemiz yok.

Milli Eğitimde Denizciliği kapatmanın yerine EML nin yerleşkesine eğitim kampüsünü ve İlçeye Fen Lisesini kazandıralım.

Turizm Bakanlığından, deniz turizmi doğa tarih kültür turizmi ile ilgili yatırımlar alalım.

Aile Bakanlığından almak üzere İnebolu ya dönük projeler hazırlayalım.

Ekonomi veya Kalkınma Bakanlığından göçü engelleyecek yatırımlar isteyelim.

Orman Bakanlığından bölgenin ihtiyacını karşılayacak fidanlıklar isteyelim.

Daha birçok bakanlık var iş isteyecek, proje çıkartacak, yatırım yapacak.  

film izle - film izle

YORUM EKLE