9 Haziran Karnavala Dönüştü, Emeğinize Sağlık

   9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Günü 92. yılı kutlamaları ilçemize geçen yıllara nazaran ayrı bir hareket getirdi.

    Kutlama programına İstiklal yolu yürüyüşçülerinin katılması bir taraftan hareketliliği artırdı diğer taraftan renkli görüntülere sahne oldu. Belediyenin kaymakamlığın ve esnafımızın yapmış olduğu hazırlıklar ve etkinlik programı ilçede bayram havasını deyim yerinde ise tam olarak yaşattı.

      İstiklal Yolu yürüyüşü son yılların en kalabalığı oldu.

      8 Haziran akşam üzeri doruk mevkiinde yürüyüşçülerin protokol tarafından çiçeklerle sıcak karşılanması, ardından verilen konser ve slayt gösterisi misafirlere 3 günlük zorlu yürüyüşün yorgunluğunu unutturdu.

     Doruk mevkiine konser ve yürüyüşçüleri izlemeye gelen ilçemiz sakinleri bir taraftan müzik eşliğinde bol oksijenli dağ havası alırken diğer taraftan misafirlerle kaynaştılar.

      İstiklal yolu yürüyüşüne ilk defa ilçemizden 100 e yakın vatandaşımız katıldı.

      İstiklal yolu yürüyüşçüleri, ilk defa kağnıların önünde ve sırtında bebeği ile omzunda mermi taşıyan Şerife Bacı’nın ardında yürüdüler.

     Kurtuluş savaşında denizden mermi taşıyan dek kayığımız Heyamola Ekibi’nin gücü ile ilk defa yürüyüşçülerin önünde Turgut Özakman Parkı’ndan tören alanına kadar taşındı.

      İlk defa Türk Hava Kurumuna ait motorlu yamaç paraşütçüleri Atatürk ve Türk Bayrağı ile semalarımızı şereflendirdi.

      İlk defa su altı sporları ekibi denizden bayrak çıkardılar.

      

      Bazı esnaflarımız İnebolu temalı tişört, kapağında İnebolu resimlerinden oluşan bloknot yaptırdı ve ilçe dışından gelenlere dağıttı, bazıları ise ilçemizin ruhunu anlatan misafirperverliğimizi gösteren afiş astı.

    Cumhuriyet Caddesi uzun süreden beridir ilk defa boydan boya bayraklarla süslendi.

    İnebolu Belediyesi ise her yürüyüşçüye bir tane İstiklal Madalyası rölyefi kitap hediye etti.

       9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Günü’nü karnaval havasına sokularak bayram coşkusu ile kutlanmasında, misafirlerimize, İstiklal Madalyalı İnebolu ünvanımızın, dek kayığımızın, heyamolamızın, Şerife Bacımızın, misafirperverliğimizin, aşı boyalı evlerimizin ve kurtuluş savaşındaki ilçemizin öneminin tanıtılmasında, emeği geçen İnebolu Belediye Başkanı ve ekibine, İnebolu Kaymakamlığına, esnaflarımıza ve İnebolu sevdalılarına teşekkür ederim.

Emeğinize sağlık. İnebolu bir kez daha sizlerle gurur duydu.

 

    1998 Yılında kapanan gümrük 15 yıl aradan sonra tekrar açılmıştır. Gümrük müdürlüğünün açılmasında emeği geçen siyasilerimize ve bürokratlarımıza bir kez daha teşekkürler.  

goldenbahis - gorabet - grandbetting - holiganbet - ilbet

YORUM EKLE