İneboluspor Hentbolda 2. Lige Yükseldi

İneboluspor Hentbolda 2. Lige Yükseldi
banner13
banner3

Hentbol Erkekler Bölgesel Lig final müsabakalarında ilimizi temsil eden İneboluspor’un 2. Lige çıkmayı başararak göğsümüzü kabarttı.

İneboluspor Hentbol Takımı Ankara’da 2. Lige Yükselme maçlarında ilk maçta karşılaştığı Trabzonspor'a 29-23 mağlup oldu. Maçın ilk devresini 13-11 önde bitiren temsilcimiz çekişmeli maçın sonucunda kaybeden taraf oldu. Maçın en skorer isimleri Trabzon'dan Taner İnebolu'dan Sinan oldu.

İkinci maçında da Ankara GSK ile karşı karşıya gelen İneboluspor ilk yarıyı 11-11 eşitlikle kapatmasına rağmen ikinci yarıda farkı koruyamadı ve 25-19 mağlup oldu.

Hentbolda 2. Lig için umutları son maça bırakan İneboluspor, Van Hentbol Spor Kulübü’nü 32-26 yenmeyi başararak destan yazdı. Türkiye 5’incisi olmayı başaran İneboluspor Hentbol Takımı 2. Lige Yükselmenin gururunu yaşadı.

Karşılaşma sonunda gazetemize açıklamalarda bulunan İneboluspor Kulübü Başkanı Fikri Yılmaz, Hentbol 2. Lig Yükselme Final müsabakalarında ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek “Finallerde 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak finallere kalan 20 takım arasında Türkiye 5.si olduk. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan İnebolu ve İneboluspor sevenlerine teşekkür ederiz.  Sporcularımıza teşekkür ediyorum. Finallerde tek ilçe takımı olmamız, sporcularımızın genelinin alt yapımızdan olması İnebolu neresi diye haritaya bakılmasına sebep olduk. İlimiz ve İlçemizin tanıtımında sağladığımız katkı azımsanamaz. 28 Haziran 2019 da Türkiye Hentbol Federasyonu tertip komitesinin kararının ardından netleşecek olan 2. Lig, maçlarını ilçemizde oynayacak olmamız ilçemizin tanıtımına ayrı ivme kazandıracaktır.  Bizlere maddi ve manevi destek olan sizlere, Antrenör- Sporcumuz  Sinan Öz'e,  sporcularımıza teşekkür ederiz.  Seneye 2. Lig de görüşmek üzere...” diye konuştu.

Bizde İnebolu Postası Gazetesi olarak, tek ilçe takımı olarak katıldıkları müsabakalarda İnebolu’nun adını duyuran ve seneye 2. Lig’de mücadele edecek olan İneboluspor’u ve oyuncularını kutlarız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan İlyasoğlu
Hasan İlyasoğlu - 5 yıl Önce

Hentbolda 2. lige yükselen İnebolu Spor Kulübü oyuncularını, yöneticilerini, antrenörleri Sinan Öz'ü kutluyor ve tebrik ediyorum.

SIRADAKİ HABER