Siyasilerden Cezaevi Açıklamaları

İnebolu Cezaevinin kapatılması kararı sonrası siyasi parti ilçe başkanlarından açıklamalar geldi.

Siyasilerden Cezaevi Açıklamaları
banner13
banner3

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü :

“400 KİŞİLİK AÇIK CEZAEVİ YAPTIRACAĞIZ”

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü cezaevi ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Cezaevinin yıkıldıktan sonra açık cezaevi olarak yeniden yapılması için Bakanlık ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Kömürcü, açıklamasında: ‘’Ankara Adalet Bakanlığından gelen heyet şuandaki cezaevimizle ilgili istişarelerde bulundu. Cezaevinin mutlaka yıkılması gerektiğini ve tekrar aynı yerine yeniden yapılması gerektiğini bizlere bildirdi. Şuandaki Cezaevimizin yıkılıp yerine 400 kişilik açık cezaevine dönüştürülmesi için girişimlerde bulunduk.  Adalet Bakanlığı tarafından gelen raporları hazırlanacak. Biz de bir daha ki senenin programına alınması için uğraşıyoruz. İnebolu M tipi cezaevindeki arkadaşlarımızın tayininin Kastamonu’ya çıkması için uğraşıyoruz, Yeni açık cezaevi yapıldıktan sonra tekrar memur arkadaşlarımızı tekrardan İnebolu’ya aldırmaya çalışacağız. ’’ Dedi.

CHP İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu:

‘’CEZAEVİ SORUNUNDA İNEBOLU AKP TARAFINDAN 4 YIL KANDIRILMIŞTIR’’

İnebolu M Tipi Cezaevi'nin kapatılma kararına karşı İnebolu CHP İlçe Yönetimi adına İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu "İnebolu'nun verdiği oya karşılık AKP tarafından mükafatı bu olamaz" diyerek yaptığı yazılı basın açıklamasında kapatma kararının geri alınması için sivil toplum kuruluşlarını bir araya gelmeye davet etti.
CHP İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
‘’Cezaevi Sorununda İnebolu AKP Tarafından 4 Yıl Kandırıldığını söyle CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu şu açıklamalarda bulundu: ‘’İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde 2007 deprem yönetmeliği gereği Şubat 2015 te yapılan Jeoteknik ve Jeofizik araştırmalar sonunda yaşam mahallinin olmadığı, güçlendirilmesinin yeniden yapım masraflarının üzerinde olduğu raporları tutularak şimdi sona gelinmiş ve 2 gün önce kapatılma kararı alınmıştır. ‘’

Kapatılma kararı özellikle 24 Haziran, 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonrasına bırakılarak halkın talepleri adeta bekletilmiş, görülmemiş ve hiçe sayılmıştır. İnsanların güvenleri ile oyun oynanmıştır.’’

Şubat 2015’ten bu yana İlçe Kaymakamı, AKP İlçe Başkanları, AKP’li Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı, AKP Milletvekilleri Metin Çelik, Hakkı Köylü ve eski vekil Murat Demir tarafından defalarca cezaevinin kapanmayacağı, güçlendirme yapılacağı, yer bulunacağı, genel müdüründen bakanına kadar bu doğrultuda sözler aldıkları belirtilerek İnebolu halkı kandırılmış ve özellikle seçimlerin bitmesi beklenilmiştir.

İlçede Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan İnebolu Platformu ile İnebolu halkının esnafların, cezaevi çalışanlarının ailelerinin, İnebolu Postası Gazetesi’nin cezaevine sahip çıkma, kapatılmama, yer araştırma ve bulma konusundaki talepleri İlçe Kaymakamı ve diğer yöneticiler tarafından görülmemiş, tanınmamış, hatta bu konunun üzerine gidenler art niyetli, spekülatör, devleti sevmeyen, felaket tellalı olarak gösterilerek itibarsızlaştırılmak istenmiştir.

Sürekli göçe maruz bırakılan, yatırımlarda ötekileştirilen, ilçenin menfaatine olacak tarım turizm tarih doğa sanayi gibi her şeyde kan kaybı yaşayan İnebolu’nun ekonomisine aylık 2-2.5 milyon katkısı bulunan ve bir çok gencimizin iş aş kapısı olmak zorunda bırakılan, hiç olmazsa elimizdeki Cezaevi kurumunun kapatılmaması için İnebolu Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2015 ten bu yana defalarca açıklamalarda bulunduk. İnebolu için kolkola girelim, sorunu ilçenin dışına taşıyalım ve bunun için Ankara’ya Adalet Bakanlığına gidelim, dedik. Ancak İlçe Kaymakamı, AKP İlçe Başkanları, şuan ki Belediye Başkanı, AKP İl Başkanı, AKP Milletvekilleri Metin Çelik, Hakkı Köylü ve eski vekil Murat Demir, Adalet Bakanı’ndan çok büyük sözler aldıklarını, kapatılmayacağını, daha büyüğünün yapılacağını, güçlendirileceğini açıklayarak ilçe kandırılmış ve İnebolu’nun talebi ile oyun oynamışlardır.

İnebolu her seçimde AKP ye en büyük desteği vermiştir. Belediyeyi, İl Genel Meclis üyelerini, milletvekillerini tam olarak desteklemiştir. İnebolu’nun AKP tarafından mükafatı bu olamaz.
Verilen karardan bir an önce dönülmelidir. İnebolu sivil toplum kuruluşları tarafından ACİL EYLEM PLANI hazırlanmalıdır. Bir kez daha söylüyoruz, İnebolu’nun mükafatı bu olamaz. Yapılacak her türlü etkinlikte CHP İnebolu İlçe teşkilatı, CHP İl Teşkilatı ve CHP Milletvekilimiz olarak yapılacak her şeye hazırız. ‘’ dedi.

MHP İlçe Başkanı Fatih Gözen:

‘’CEZAEVİ İLÇEMİZ İÇİN BACASIZ BİR FABRİKA, ÖNEMLİ BİR EKMEK KAPISIDIR.’’

MHP İlçe Başkanı Fatih Gözen, cezaevinin ilçemiz için bacasız bir fabrika, önemli bir ekmek kapısı olduğunu belirterek, cezaevi için İnebolu halkını bütünleşmeye davet etti.

MHP İnebolu İlçe Başkanı Fatih Gözen cezaevi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’ İnebolu basınında ve kamuoyunda defalarca okuduğum ve konuşulan yetkili ve ilgilileri Cezaevimiz kapatılmayacak açıklamaları bugün arşivlerimizde duruyor. Benden önceki ilçe başkanımız ve MHP yetkililerinin cezaevinin kapatılmamasıyla ilgili pek çok çabaları ve önerileri olmuştur. İnebolu cezaevi ilçemiz için bacasız bir fabrika, önemli bir ekmek kapısıdır. Kesinlikle kapatılmamalıdır. İnebolu’muz bütünleşerek cezaevine sahip çıkmalı ve hep birlikte çözüm üretmelidir.’’

İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Nuri Çelebi:

“CEZAEVİNDE TİYATRONUN SON PERDESİ OYNANDI “

Cezaevinin kapanmasının ardından bir açıklamada bulunan İnebolu İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Nuri Çelebi şunları söyledi.

“Hem Kastamonu milletvekillerinin hem de iktidarın ilçe yöneticilerinin haftalardan beri İnebolu Cezaevi’nin kapatılması ile ilgili sessizlikleri sürdürdü.  Yeni Cezaevi için gösterilen arazinin uygun bulunmaması sonrası ne gibi çalışmalar yapıldığını bilmek İnebolu kamuoyunun hakkıdır.

Bugün iktidarın sessizliğe gömülmesinden anladığımız şudur:

Bu işin başından beri bir tiyatro sergilenmiş, tiyatronun birinci perdesinde kamuoyu Cezaevi’nin kapatılması fikrine hazırlanmış, Kastamonu milletvekilleri her Allah’ın günü yerel gazetelere birbirinden farklı beyanatlar vermiştir. Bu beyanatların birinde “kapatılacak”, diğerinde “kapatılmayacak”, öteki sayfasında “eninde sonunda kapatılacak” ve beriki sayısında “Haziran gibi kapanır” ifadelerine rastlamak mümkündür.

Tiyatronun ikinci perdesinde İnebolu kamuoyunu Devlet görevlileri eliyle toplantılar yaparak oyalama taktiğinin uygulanması sergilenmiştir. Bir takım toplantılar yapılmış, bu toplantılar başka ziyaretlere bağlanmış, sonrasında yer gösterilmiş, Yeni Cezaevi alanı olarak düşünülen alanın kontrolü için ancak 1 ayda İnebolu’ya gelen görevliler, 1 günde “uygun değil” raporu vermiştir.

Tahminimiz odur ki bundan sonraki süreçte tiyatronun son perdesi oynanacak, Cezaevi’nin kapatılarak, Murat Demir’in Cezaevini Cide’ye, Hakkı Köylü’nün de Devrekani’ye götürme mücadelesini, İnebolu’nun iktidar partisi yöneticilerinin uzaktan seyretmesi, Devlet görevlilerinin de “Aslında kapanmadı, bunlar kötü niyetli yaklaşımlar” diye İnebolu’yu hipnoz etmesiyle perde kapanacaktır.

Kamuoyunun önünde bir kez daha açık yüreklilikle iktidar partisi yöneticilerine şunu söylüyoruz: Bütün parti ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak, İnebolu Cezaevi’nin kapanmaması için bizden ne istiyorsanız yapmaya, yapacaklarınıza da destek vermeye hazırız. Bayrağı Yeni İnebolu Cezaevi’nin inşaatına dikerseniz ilk alkışlayan biz olacağız. ‘’ ifadesi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 16:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
İSMET YENİ
İSMET YENİ - 5 yıl Önce

kAPALI CEZA EVİ OLMADAN AÇIK CEZA EVİ OLMAZ. BÖYLE BİR UYGULAMA YOK
AKP LİLER BAŞKA BİR YALAN BULUN

SIRADAKİ HABER