‘Partizanlık bitsin hizmet gelsin’

Yeniden Refah Partisi İnebolu İlçe Başkanlığı’ndan basın açıklaması

‘Partizanlık bitsin hizmet gelsin’
banner13
banner3

Yeniden Refah Partisi İnebolu İlçe Başkanı Yavuz Yılmaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında İnebolu sorunlarına değinerek çözümün birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’a vaatlerini hatırlatan Yavuz Yılmaz, “Görüyoruz ki siyaset ilçemizde seçimden seçime yapılıyor. Partizanlık çok, onun için herkes kafasına göre iş yapıyor. Birlik olup sorunları çözmek varken ben yaptım oldu, her şeyin en iyisini ben bilirim demekle de bir şey olmaz. Bir gördüğümüz insanı ilçede en az 3-4 defa görüp selam veriyoruz. Yüzümüz olsun selam alıp vermeye. İlçemiz için birlik olup bir şeyler yapalım, başaralım. Kendimizden geçtik, bizden sonraki nesil için güzel işlere imza atalım.” Diye konuştu.

“HAZIRLANAN PLAJ KADINLAR PLAJI OLSUN”

Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden 1,5 sene geçtiğini belirten Yavuz Yılmaz, “Her parti yetkilisi çeşitli vaatlerle meydanlarda konuşma yaptı seçimin galibi ilçemizde AK Parti oldu. Çeşitli vaatleri oldu o zamanki başkan adayı şimdiki belediye başkanımız sayın Mustafa Huner Özay beyin. Kendisini uzun yıllar tanırım İlçemizi yönetmeye talip oldu. Biz kendisine destek verdik, ilçede olan olmayan, yapılması gereken kendimizce araştırmasını yaptığımız çok işler olduğunu ne adımlar atılması gerektiğini, asla akıl verme yön çizme olayına girmeden şeffaf bir dille kendilerine söyledik. Seçim vaatleri arasında plaj sözü var idi ve kendi çaplarında bir plaj kazandırdılar kendilerine teşekkür ediyoruz. Lakin bu plaj bırakın dışarıdan gelecek olan yerli yabancı turiste ilçemize dahi yetmiyor, gerçekçi olalım. Hal böyle iken bu plajı kadınlar plajı olmasını kendilerine buradan söylüyoruz. Yapılan emekler boşa gitmesin, bu konuyu çok istişare ettik, ilçemiz insanıyla ve il dışındaki gurbetçi kardeşlerimizlede konuştuk ve kadınlar plajı olarak hizmet vermesi daha uygun olacağı kanısına vardık. Bu bizim acizane teklifimiz yaparsınız yapmazsınız o sizlere kalmış yada bir anket yapalım vatandaşımız karar versin.”

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TALİMATININ ÜZERİNDEN 7-8 AY GEÇTİ”

İnebolu-Kastamonu yolu projesinin yarıda kaldığını belirten Yavuz Yılmaz “En son sayın başkan Tayyip Erdoğan beyin bir talimatı olmuştu. ‘Derhal ivedilikle yol kaldığı yerden devam etsin’ diyeli 7-8 ay oldu ama bir çalışma bir haber yok. Bunun izahını ilçe başkanlığından bekliyoruz. Köprü meselesi hali hazırda bekliyor. Kapatılan cezaevi yeri konusunda yeni yapılacak mı, şu anki yerine mi yapılacak, son durum nedir? Sokak hayvanları konusunda neler yapılıyor? Bakın 10 bin nüfusluk bir ilçede belediyenin kadrolu bir veterineri yok, bir bölüm yok, araç yok, kısırlaştırma bakım yemleme barınak aşı programı yok. Sokaklar köpek dolu, pisliğiyle dolu. Saldırılar oluyor önce belediyede bir birim kurulmalı, kadrolu bir veteriner hekim, yardımcısı, 1 şoför bir araçla bu işler takip edilmeli. Turizmden bahsediyorsak gelişmekten bahsediyorsak olmazsa olmaz bu hayvanların yüzde 80’ni uyuz, mantar, egzama, tedavi yapılmalı. Birkaç hayvan severin sırtına bu yük yüklenmemeli. Devlet bunların ödeneğini kurumlara gönderiyor. Lütfen duyarlı olalım, yapıcı adımları biran önce atalım.”

“TERSANE BU İLÇEYE YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR”

Gelelim yıllardır çözülmeyen, İdris Güleç beyin belediye başkanlığı sırasında plajın tersane olarak hizmet vermesi. Bilmem şu kadar kişiye ekmek kapısı olacak. Bakın Türkiye değil dünyada böyle bir örnek yoktur. Bir plajın gemi tersanesine verilmesi işletilmesi bu ilçeye yapılan en büyük kötülüktür. Şöyleymiş böyleymiş şu kadar kişi iş sahibi olacakmış bunlar bahane olamaz. İlçemize yapılan en büyük kötülük budur açık ve net derhal en kısa zamanda bu iş çözülmeli, plaj alanı geri alınmalı, hiç bir çalışma yapmasını dahi belediye bu işi çözsün kafidir. İlçemize yeter artar.

“SANAYİ ALANI SON DURUMU NEDİR?”

Sanayi arazisi için bir miktar para gelmişti belediyemize, bu işin süreci ne durumdadır? İlçemizin nüfusu 10 binin üstündedir, daha önceki yönetimin bu büyük marketlerin çoğalmasına sebep olmuştur. İsim zikretmeyeceğim hali hazırda 6 adet 1 yeni açılacak olan marketle ilçemizde 7 büyük market zinciri var. 10 bin nüfuslu bir ilçeye daha neyin marketini açtırıyorsunuz. Bu esnaf ne yapacak a’dan z’ye her şeyi satıyorlar bu marketler. Yazık günahtır, seçim zamanı esnafın yüzüne bakacak yüzümüz olsun.

“İÇME SULARI YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMAN BULANIK AKIYOR”

“Arıtma ne derece çalışıyor bilemiyorum, artı ilçede otopark sorunu var. Yapılan köprü altındaki yer gibi yerler lazım. Sokaklarımız ilçe dışından gelen yük kamyonlarının işgali altında saatlerce yük boşalttığı sokağı işgal ediyorlar. Belirli gün ve saatlerde bu işlerin yapılması için bir düzenleme şart. Gidin başka ilçelerde kafanıza göre parkta yapamazsınız, yükte boşaltamazsınız. Her şeyin bir kuralı olmalı.”

“TOKİ VE DOĞALGAZ GELECEK Mİ GELMEYECEK Mİ”

“Seçim vaatleri arasında TOKİ Konutları da vardı. Buda ilçemize yapılması gereken büyük işlerin arasında geliyor. Aldığı üç kuruş maaşı ev kirasına veriyor vatandaş, yıllardır bir oturacak evi olmayan kendi ev hayalini kuran çok insanımız var. Bu vatandaşları kiradan kurtarmak icap eder. En yakın zamanda bu işin ardından ilçemizde doğalgaz gelecek mi gelmeyecek mi. Bu projeler ne aşamada o koltuklarda kimler kimler oturdu, kimseye yar olmadı olmazda. Ne sizlere nede bizlere hayırla anılmak, yapılan güzel hizmetlerle anılmak, bundan öte icraat olamaz. Biz bir önceki yönetim görevde iken konuştuk tehtir edildik. Kimseden bir beklentimiz olmadı kimsenin kanatları altına girmedik. Kollanma istemedik kendi menfi çıkarlarımızı düşünmedik. Ticari kayıplarımız olur olmaz düşünmedik, bundan sonrada asla düşünmeyeceğiz. Allah var gam yok kimseden bir çekincemiz korkumuzda yoktur. Yapılan her hayırlı iş için partizanlık asla yapmadık yapmayız da. İlçemize hayırlı olacak her işin yanında yer alırız destek veririz gücümüzün yettiği nispette. Ama yanlış problemli sıkıntılı işlerde asla rıza göstermeyiz sonucu ne olursa olsun. Her şey ilçemizin gelişmesi kalkınması ilerlemesi bizden sonraki nesle huzurlu mutlu temiz herkesimin birbiriyle anlaşabildiği konuşa bildiği bir kasaba hayali için.”

“BİZ YIKICI DEĞİL YAPICI OLMA TARAFTARIYIZ”

“Tabi ki de ölçülü olmak kaydı ile eleştirimiz olacaktır. Muhalefet gerekli ama sesi çıkan muhalefet. Maalesef ki seçimden seçime atıp tutan muhalefet değil her daim muhalefet yapacak, doğruları söyleyecek, partizanlık yapmayacak. Görüyoruz ki siyaset ilçemizde seçimden seçime yapılıyor. Partizanlık çok, onun için herkes kafasına göre iş yapıyor. Birlik olup sorunları çözmek varken ben yaptım oldu, her şeyin en iyisini ben bilirim demekle de bir şey olmaz. Bir gördüğümüz insanı ilçede en az 3-4 defa görüp selam veriyoruz. Yüzümüz olsun selam alıp vermeye. İlçemiz için birlik olup bir şeyler yapalım, başaralım. Kendimizden geçtik, bizden sonraki nesil için güzel işlere imza atalım. Hep birlikte burada sözlerime son veriyorum lakin yapıcı olumlu iyiye iyi kötüye kötü diyebilme yetisine sahip bir siyaset anlayışıyla hareket edeceğiz. Dağıtıcı değil toparlayıcı kendi menfaatimiz değil vatandaşın menfaatini gözeteceğiz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fahri Canata
Fahri Canata - 4 yıl Önce

Yazılanların hepsini haklı buluyorum sayın ilçe başkanımız Yavuz beye teşekkür ediyorum

SIRADAKİ HABER