MHP'li Ateş'ten İGM seçimlerine itiraz

MHP'li Ateş'ten İGM seçimlerine itiraz
banner13
banner3

31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve İl Genel Meclisi Üyeliği seçimlerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnebolu İlçe Başkanlığı’ndan itiraz geldi.

MHP İl Genel Meclisi 1. Sıra Üyesi Adayı Mustafa Ateş, seçim sonuçlarının genel merkezlerinin sonuçlarıyla uyuşmadığı ve sonucun 1 AK Parti ve 1 MHP olması gerektiğini belirterek İnebolu İlçe Seçim Kurumu Müdürlüğü’ne itirazda bulundu.

Verdiği itiraz dilekçesiyle oyların yeniden hesaplanması gerektiğini belirten Mustafa Ateş’in dilekçesi şu şekilde:

“31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler ve İl Genel Meclisi üyeliği seçiminde İnebolu İlçemizde partilerin aldığı oylar ve bu oylara göre yapılan İl Genel Meclisi üyeliği dağılımlarının ve seçim kurulu sonuçları ve  partimizin Genel Merkez TEKÇATI sistemindeki sonuçlar ve hesaplama sistemi arasında farklılık bulunmaktadır. Partimizin almış olduğu nispetinde İnebolu İlçesinde bir adet İl Genel Meclisi çıkardığı görülmektedir.  ( D’Hondt Sistemi)

Bu sebeple İnebolu ilçesinde partilere kullanılan oyların İl Genel Meclisi üyeliği bakımından tekrar sayımı ve dağılımın tekrar hesaplanıp düzenlemesini, birleştirme tutanaklarının tekrar hesaplanmasını saygılarımla arz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER