Ey! AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY, bu neyin hırsı?

Ey! AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY, bu neyin hırsı?
banner13
banner3

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, yaptığı basın açıklamasında AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay'ın AK Parti ve MHP arasında imzalanan Cumhur İttifakına gölge düşürüp ihanet ettiğini belirterek tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanı Özay'ın ilçedeki muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını tehdit ederek seçimleri etkilemeye çalıştığını iddia eden Başkan Uzuner, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu konusunda da açıklamalar yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay'ı sert bir dille eleştiren Uzuner'in açıklaması şöyle:

"Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ, aylar önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olduğunu beyan etmiştir.

Bizler, Sayın Genel Başkanımızın açıklamasını emir addedip, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde, ilçemizin genelinde şimdiden çalışmalara başlayıp, mevcutta olan oylarımızı yükseltmek için canı gönülden çalışmalar yapmaktayız. Bu süreç içerisinde Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin erken seçim çağrısında sahabet bulunmasıyla, Cumhur İttifakı adayımızın Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olduğunu yinelemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak tayin etmiştir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisinin, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ’nin Cumhur İttifakı protokolü (seçim ittifakı protokolü)’nü imzaladıktan sonra, Cumhur İttifakına şer düşürecek, Cumhur İttifakını zedeleyecek ve Cumhur İttifakına lekeleyecek hiçbir söz ve davranışta bulunmamak için, başta Teşkilatlarımız ve biz,  büyük bir çaba ve özveri sarf etmekteyiz. Biz bu özveriyi gösterdikçe birileri ilçede sürekli olarak başta şahsım, partim ve teşkilatım olmak üzere bu ittifaka gölge düşürüp, ihanet etmektedir.

İktidar partisinin İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY ve yeni siyasetçileri, ilçemiz köy muhtarlarının isteklerine cevap verebilmek için İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve talepte bulunan köy muhtarları ile yapılan protokol gereğince, köylere yaptığımız hizmetleri durdurmak ve ittifaka şer düşürmek istemektedirler. Biz, hizmetlerimizi artırarak devam ettirmek niyetindeyken üzülerek duymaktayım ki; Belediyemiz ve şahsımdan taleplerini dile getiren Muhtarlar tehdit edilip, baskı altına alınmaktadır.

Kaldı ki; 08.02.2018 tarih ve 1667 sayılı Valilik Makamından gelen yazı gereği; Belediyemizde Muhtarlık Müdürlüğü kurulduğu ve muhtarlarımızın taleplerinin bu doğrultuda karşılandığı ve bundan sonrada tehdit ve baskılara rağmen de karşılanacağı unutulmamalıdır. Muhtarlarımızı tehdit etmek  senin  ne  haddine!

 Sayın Cumhurbaşkanımızın bilhassa üzerinde durduğu ve önem arz ettiği Muhtarlarımızı;  tehdit ederek Başkan Engin’den, neden talep ettiklerini sorup, muhtarlarımızı baskı altına alıp, hizmetlerimizi neden kısıtlamaktadır? Biz bunları duydukça üzülüp,  Cumhur İttifakımıza gölge düşürmemek adına bugüne kadar hep sustuk, içimize attık. Hal böyleyken Sayın Genel Başkanımızın talimatlarına uyarken, Cumhur İttifakı çalışmalarını bütün kısıtlamalarına rağmen yerine getirmeye çalışıyoruz.

İlçemizde, bütün bunlar oluyorken, her nedense AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY;  Sivil Toplum Örgütleri seçimlerinde yöneticilerini tehdit ederek, anti demokratik yoldan yönetimleri dizayn  etmeye çalışmasını esefle kınıyorum.

Partim ve Teşkilatlarımız, Ülkemizde önem arz eden Cumhur İttifakı seçimlerine hazırlanırken, AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY gözünü daha şimdiden Belediye Başkanlığı seçimine dikmiş ve gözünü koltuk aşkı bürümüştür. Cumhur İttifakı ve Başkanlık seçimini bilerek ve hırslarına yenik düşerek görmezden gelmektedir. Bu durum Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ittifakına ihanet edip, gölge düşürmektedir. Bu tehdit ve şantajlar; sadece muhtarlarımızla sınırlı kalmayıp, ilçemizde görev yapan memurlar ve genç kardeşlerimizin üzerinde baskı oluşturarak, tehdit edildiklerine üzülerek şahit olmaktayım.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY’ın, Belediye Başkanı olma hırsı ve Engin Başkan düşmanlığı, Belediye mesai arkadaşlarıma husumet güdecek kadar ileri derecede olduğunu görmekteyim. Mensup olduğu parti ve davanın da önüne geçen koltuk aşkı, şahsiyetçilik fikriyatının temsil ettiklerine zarar verdiği aşikardır.

Milliyetçi Hareket Partili bir Belediyeye yapılan bu uygulamaları kınarken, İnebolu Belediyesinin bir fetö, bir pkk Belediyesi olmadığını bir kez daha şiddetle hatırlatıyorum. İnebolu;  Milli Mücadele yıllarında Anadolu’nun beşiği, Mustafa Kemal  ATATÜRK’ün “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da” dediği, Kurtuluş mücadelesinin kapısıdır. Türkiye’de Tek İstiklâl Madalyalı ilçedir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün İnkılaplarından en önemlisi olan Şapka ve Kıyafet İnkılabının İnebolu Türk Ocağı Binasından ilan edildiği yerdir.

Birileri, Cumhur İttifakına nasıl oy alarak çıkmayı düşüneceğine, yerel seçim oluyormuş gibi, Belediye Başkanı adayıymış gibi hırs yapıp, bazı açıklamalarda bulunan birinin, Belediyeye bayrak dikeceğini belirterek, Afrin, Menbiç ve Kuzey Irak bölgeleri dururken, İlçemiz Belediyesine ne bayrağı dikecektir? İnebolu Belediyesi benim malım değil, Baba ocağı da değildir!

Beklerdim ki; AKP İlçe Teşkilatı Başkanlık mührünü aldığı zaman Belediyemize ve Makamımıza gelerek, Başkan bey İlçemizde yapılacak iş, yatırım, hizmet, takıldığın konular var mı? diyerek sorması gerekirdi. İnebolu hepimizin demesi gerekirdi. Tam tersine kendi beceriksizliğini Belediyemize mâl etmeye başlamıştır.

Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu gibi yapılan her toplantıda Belediye arsalarının şahsıma ait olmadığını, İnebolu halkının malı olduğunu, bu arsaları resmi olarak talep edildiği takdirde İnebolu halkının seçmiş olduğu Meclis Üyeleri ile birlikte yapılacak Meclis Toplantısında gündeme alıp, İnebolu halkı ne karar verirse biz yapmaya hazır olduğumuzu birkaç toplantı da dile getirdik. Ancak, hazine arsalarını devlet bedelsiz yatırımcıya verebilecek olmasına ve bilinmesine rağmen, bu konuda da hiçbir girişimde bulunamadığın gibi, burada ki iş bilmezliğin, vur abalı hikayesinde olduğu  gibi sağda solda toplantı yapıp Belediyeyi kötülemekten  ibarettir.  Aynı Terminale yapılacak köprü ile ilgili de kendi iş bilmezliğinle Belediyeyi suçlayıp, her sokak ve cadde de açıklamalar da bulunmakta olduğun gibi. Ne şekilde, nasıl yapılacağını kurumlar çok iyi biliyor. Ben Kurumlar ile yaptığımı, senin anlamayacağın kadar ince düşünceli ve ileri de sıkıntı yaratmayacak şekilde, bu projenin yapılması ile ilgili bir aydır uğraşıyorum. En sonunda bugün itibari ile tekrar Ankara’ya gidiyorum. Yarın Ankara’da yapılacak toplantı neticesinde, köprü projesi birlikte çözülmüş ve ihalesinin Bölge Müdürlüğü nezdinde, bir aksilik olmazsa ödeme imkanları dahilinde, ihalesi olacaktır.

Ey! AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY, bu neyin hırsı? Sen ve eşin iki kelime de bir o Belediyeye bayrağı dikeceğiz konuşmalarınız duyulmaktadır. Bu hırsın niyeti hizmet etmekse, buyur elinde mühür, hizmet edebileceğin iktidarı temsil edecek sen ve teşkilatın var. Seni tutan mı var? İlçeyi seviyorsan buyur hizmet yap görelim. İlla o bayrak Belediyeye dikilecekse, bayrak derken AKP bayrağını kastediyorsan, İnebolu Belediyesi 10 yıl o bayrakla yönetildi. Amacımız bağcıyı dövmek değil, hizmet etmek olmaktır. Şu an tek amacımız Cumhur İttifakına bağlı kalarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ı o makamda görmektir.

Milliyetçi Hareket Partisinin ve Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin 15 Temmuz’da gösterdiği tutumu bütün dünya görmüş ve şahit olmuştur.  

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin, izlediği bu politikanın sonuna kadar arkasında olacağım. Bu ittifaka, İnebolu Belediye Başkanı olduğum sürece, hiçbir kimsenin Cumhur İttifakına leke sürmesine izin vermeyeceğim.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin teşkilatlarına yaptığı çağrı açık beyanda şudur ki; ‘‘Dalınızı kıranın ağacını kökünden sökünüz.’’ Dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz! Eğer ki Cumhur İttifakının oyları bu ilçede düşerse bunun tek sorumlusu AKP İlçe Başkanı Mustafa Huner ÖZAY ve avenendir. Buradan tekrar tekrar söylüyorum ki; ‘‘ Dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz.’’

Kamuoyuna saygı ve hürmetlerimi sunarım.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER