CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İnebolulu Vatandaşın Sesini Duydu

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İnebolulu Vatandaşın Sesini Duydu
banner13
banner3
Yarkadaş: "Hastalarımız, AKP'nin çöken sağlık politikası yüzünden çifte eziyet yaşıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Sağlıkta devrim yaptığını söyleyenler boş konuşuyor. Hastalara tedavi için yedi ay sonrasına randevu veriliyor" dedi.

Kanser tedavisi gören ya canlı casino siteleri da kanser olduğundan şüphelenilen hastaların tedavi olma ve ilaçlarına erişim sürecindeki sıkıntılar artıyor. Konuyu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP sağlıkta devrim yapmakla övünürdü. Yaptıklarının devrim değil, karşı devrim olduğu gün yüzüne çıktı. Hastanelerde tedavi olabilmek imkansız hale geldi" diye konuştu. 

"HASTAYLA ALAY EDİLİYOR"

Kastamonu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören S.A adlı bir kişinin muayene belgesini basına gösteren Yarkadaş, "Elimdeki randevu kartı, sağlık sisteminin çöktüğünün kanıtıdır. Doktorlarının kanserden şüphelendiği hastamıza tam yedi ay sonrasına randevu vermişler. Bunun adı hastayla alay etmektir" tepkisini gösterdi. CHP'li vekil, "Yedi ay içinde hastamızın başına bir şey gelirse, sorumluluğu kim üstlenecek, insan hayatı bu kadar ucuz mu?" ifadesini kullandı. 

İLK RANDEVU KASIM AYINA VERİLDİ

S.A adlı hastanın mamografi çektirmek için sıra sayısı aldığını belirten Yarkadaş,  şöyle konuştu: "Vatandaşımıza Kasım ayının ilk günü için randevu veriliyor. Hastamız önce yanlış gördüğünü sanıyor. Daha sonra kağıdı bir daha okuyor ve yanlışlık olmadığını anlıyor. Sadece bu kişiye değil, diğer hastalara da yedi - sekiz ay sonrasına gün veriliyor.  Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, daha dün TBMM'de sağlık politikalarını övüyordu. Anlatılanlar ile yaşananlar birbirini tutmuyor. Hastaneler vatandaşa hizmet edemiyor. AKP, sağlık sistemini çökertti. Kimse tedavi olamıyor. Hastaların günleri, evde randevu için beklemekle geçiyor. Sağlık sistemi AKP yüzünden tam bir rezalete dönüştü." 

"SAĞLIK DEĞİL, EZİYET POLİTİKASI"

Tedavisi bir süredir devam eden S.A'ya yedi ay sonrasına randevu verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Yarkadaş, "AKP'nin sağlık politikası, vatandaşa eziyete dönüştü. Yedi ay sonrasına randevu mu verilir? Milletle dalga mı geçiyorsunuz?" diye konuştu. 

S.A'nın doktorlarının tedavi sürecinde kanserden de şüphelendiğini ve bunun için mamografi çektirmesini istediklerini belirten Yarkadaş, "Yedi ay içinde hastalıkta ilerleme yaşanırsa ne olacak? Süreç telafisi olmayan bir yöne doğru evrilirse, bunun hesabını kim verecek?" diye sordu. 

SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI

Hastanelerin, AKP'nin sağlık politikası yüzünden artık hizmet veremediğini belirten Yarkadaş, "Sağlık Bakanı Demircan, masal anlatmayı bıraksın ve vatandaşa hizmet götürsün" çağrısı yaptı. CHP'li vekil, "Devlet dairelerinde eskiden 'Bugün git yarın gel', denirdi. Bu anlayış AKP'yle birlikte 'Bugün git, yedi ay sonra gel. Yedi ay sonra bir daha gel'e dönüştü" diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER