CHP İnebolu’da Başkan Çelebioğlu güven tazeledi

CHP İnebolu İlçe Başkanlığı olağan genel kurulunda mevcut başkan Hasan Çelebioğlu yeniden seçilerek güven tazeledi.

CHP İnebolu’da Başkan Çelebioğlu güven tazeledi
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnebolu İlçe Başkanlığı olağan kongresi Cumartesi günü Belediye Sinema Salonunda yapıldı.

Kongreye; CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hakime Salman, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Günal Genç, İl Yöneticileri Mustafa Başesgioglu, Şakir Kaba, Abana İlçe Başkanı Erhan Çelebioğlu, Abana İl Genel Meclisi Üyesi, Abana CHP Belediye Başkan Adayı Erfain Tekin ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kongrede 62 delege 41’i sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimde kullanılan oyların tamamını alan Hasan Çelebioğlu güven tazeleyip, bir dönem daha başkanlığa seçildi.

İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Cumhuriyet Halk Partisinin 37’inci olağan kongre süreçlerini başlattıklarını belirtti.

‘AK PARTİ İKTİDARI ZENGİNİ DAHA ZENGİN YOKSULU DAHA YOKSUL YAPTI’

Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Erbilgin, “Bugün 6’ıncı ilçemizin kongresini yapmak üzere İnebolu’dayız. Ülkemiz önemli sıkıntıların içerisinde malum ki hepimizin bildiği gibi mecliste bütçe görüşmeleri yapılıyor. İktidar halk yararına bizlerin yararına kadınların yararına gençlerin yararına bütçe uygulamalarından herhangi bir uygulamalara imza atmadı. Bunlar iktidara geldiklerinde milli gelirin %65’i nüfusun %10’a sahipken bugün milli gelirin %82’sine nüfusun %10 sahip yani bunlar zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yaptılar. Ekonomik krizin yanında hukuk krizi her gün derinleşerek büyüyor ve Cumhuriyetimin kazanımlarını her gün yok etmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidarı bu ülkenin kara tarihinden kurtarmak bu salonda bulunanların ve bizlerin elindedir. ‘’ dedi.

‘’BİZLER CHP İKTİDARINA GİDEN TAŞLARI DÖŞEMEKLE MÜKELLEFİZ’’

İl Başkanı Hikmet Erbilgin sözlerini şöyle sürdürdü : ‘’Bizler İlçelerimizden başlayarak İlimizde ve büyük kurultayımızda Cumhuriyet Halk Partisine iktidarına giden taşları döşemekle mükellefiz. Bu nedenle bizler için ilçe kongreleri sadece biçimsel olarak delegelerimizin seçildiği oy kullandığı bir kongre anlayışının dışında partimizi iktidara taşıyacak bütün çalışmaların yapıldığı sürecin başlangıcı olmak zorunda ve İnebolu’muza kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ‘’ diye konuştu.

Çelebioğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Faruk Öz, Sevgi Bulut, İsmail Kıvanç, Nimet Terzioğlu, Lütfiye Nurdan Tanye, Ziya Alp, Seyfi Tunoğlu, Murat Deniz, Aydın Danaoğlu, Alpay Eğirici, Cemal İlyasoğlu, Nurten Şaşmaz’dan oluştu.

Hasan Çelebioğlu’yla birlikte İsmail Kıvanç, Faruk Öz, Cemal İlyasoğlu, Ziya Alp, Seyfi Tunoğlu İl delegesi seçildi. 

Kendisine destek veren delegelere teşekkür eden Hasan Çelebioğlu; ‘’ Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte ve beraberlik içerisinde çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız’’dedi.

Kongre sonunda partiye yeni üye olanlara rozetleri takıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 18:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazim aydin
Kazim aydin - 4 yıl Önce

Yolunuz iktidar yolu olsun

SIRADAKİ HABER