HEM KÜLTÜREL TANITIM HEM EKONOMİK KATKI

HEM KÜLTÜREL TANITIM HEM EKONOMİK KATKI
banner13
banner3

İlçemizde tüm vatandaşlara yaygın eğim kapsamında kültürel, sanatsal, sportif, mesleki vb. her alanda açılan kurslarıyla ücretsiz hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde kurslarına devam ediyor.

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür V. Ekrem SARAÇOĞLU, gazetemize devam eden kurslar ve yakında açılması planlanan kurslar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KURSLARDA HİJYEN VE SOSYAL MESAFE ÖNCELİĞİMİZ

Saraçoğlu “Bir süre ara verilen yaygın eğitim faaliyetlerimize 11 Ocak itibariyle tekrar başladık. Yarım kalan kurslarımız kaldığı yerden devam ediyor, öğretmenlerimiz, eğiticilerimiz ve usta öğreticilerimiz kursiyerlerimizin mağdur olmamaları için tüm gayreti gösteriyor, gerekli telafi dersleri muhakkak yapılıyor. Kursiyerlerimizin sağlığı için İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği genelgeler doğrultusunda her türlü önlemi aldık, maske, mesafe ve temizlik kurallarına özenle uyuyoruz. Kurs başvurusu esnasında HES kodları temin edilerek, eğitim-öğretim dönemi boyunca sistemimiz üzerinden günlük HES kodu sorgulaması yapıyor, riskli kursiyerlerimizi izolasyon odamıza alarak gerekli birimlere yönlendiriyoruz. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile Halk Eğitimi Merkezine gelebilirler, faaliyetlerimiz devam ediyor. Sağlıklı bir ortamda kursiyerlerimizi bekliyoruz. Pandeminin riskli koşullarında bu riski göze alıp eğitimlerine kaldıkları yerden devam eden tüm öğretmen, eğitici ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

HEM KÜLTÜREL TANITIM HEM EKONOMİK KATKI

Saraçoğlu, ‘’ Dönem başında açılan ancak pandemi nedeniyle ara verilen kurslarının kaldığı yerden devam ettiğini bunlar arasında çocuk ve gençlerin en çok Keman Eğitimi, Resim gibi kurslara yetişkinlerin ve özellikle ev hanımlarının ise Kalorifer Ateşleyiciliği, Bilgisayar İşletmenliği, Dekoratif Ahşap Süsleme, Kağıt Rölyef (Kat’ı), Giysi Tadilatçılığı gibi kurslara rağbet ettiğini dile getirdi.

“Açılan kurslarımız için başvuruları almaya devam ediyoruz. Yeni gruplar oluştukça kurslarımızı devam ettireceğiz. Amacımız 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın evde geçirecekleri vakitlerini daha kaliteli değerlendirmelerini sağlamak. El sanatları kurslarımızda İnebolulu kadınlarımızın yaptığı ürünler çoğunlukla ilçemize gelen misafirlere hediye ediliyor veya eğiticilerimiz tarafından satışı yapılıyor. Bu şekilde hem ilçemizin kültürel tanıtımı hem de kadınlarımıza ekonomik katkı sağlanıyor. Kursiyerlerimiz ürünlerini ortaya koyarken mutlu oluyor. Planlanan kurslarımız dışında talep ve ihtiyaca göre farklı kurslar da açılabilecek. Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi bekleriz.’’ diye belirtti.

‘İŞBİRLİĞİMİZ SÜRÜYOR”

Saraçoğlu sözlerine şöyle devam sürdürdü; “Çok yakında yeni planlanan kurslarımız da başlayacak. Bunlar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği neticesinde İlçemizde izinsiz avlanmanın önüne geçmek, sürdürülebilir bir yaban hayatını sağlamak amacıyla “Avcı Eğitimi” kursu yer alıyor. Yaklaşık 5 gün ve 32 saat sürecek olan kursta kursiyerler Avcılık Tarihi ve Etiği, Avcılığın Temel Kuralları, Sürdürülebilir Avcılık, Avına İzin Verilen ve Koruma Altına Alınan Hayvan Türleri,  Av Hayvanları, Avlaklar ve Avlanma Yöntemleri, Avda Kullanılan Araç Gereçler ve Tüfekleri Tanıma,  Av Köpeklerini Tanıma,  Temel Harita Okuma Becerisi ve Kampçılık Kuralları,  Av Turizmi Kapsamında Avlanılabilen Yaban Hayvanları ve Trofeleri Tanıma,  Avda Güvenlik ve İlk Yardım Bilgisi gibi konularda bilgi sahibi olacaklar.  Kursu başarı ile tamamlayanlara, “Avcı Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi” düzenlenerek yetkisiz avlanmanın önüne geçilecek.”

“AÇIKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 25 MART’TA”

Saraçoğlu, ayrıca da  Açıköğretim Kurumları Sınavının ilk kez 25 Şubat tarihinde online olarak yapıldığını belirterek ikinci online sınavın 25 Mart tarihinde yapılacağını, tüm öğrencilerin kayıtlarının Bakanlık tarafından otomatik olarak yenileneceğini, öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmalarının gerekmediğini sadece T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yapıp sınava katılmalarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER