Valilik açıkladı: LOGO DEĞİŞECEK

Valilik açıkladı: LOGO DEĞİŞECEK
banner13
banner3

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Şehir Logosu hakkında basın duyurusu yaptı.

Valilik tarafından yapılan duyuruda “Halkımızın beğenisine sunulan logonun üzerinde yapılan tartışma, eleştiri ve öneriler incelendiğinde, farklı bir logo çalışması yapılması gerektiği kanaatine varılmıştır. Süreç kamuoyuyla tekrar paylaşılacaktır.” Denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: “Binlerce yıllık tarihi, özgün kültürü ile kadim bir Türk şehri olan Kastamonu’muza yakışan bir “Şehir Logosu” belirlenmesi, marka şehir olma sürecinde bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmıştır.

2019 yılı Kasım ayında Valiliğimiz öncülüğünde ulusal düzeyde bir logo yarışması düzenlenmiş, yarışmada birinciliğe layık eser bulunamamıştır. 2020 yılı Mart ayında Valiliğimiz koordinesinde; Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi, İl Özel İdaresi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın katılımı ile Logo Seçim ve Değerlendirme Kurulu oluşturulmuş ve logo tasarımı yaptırılmasına karar verilmiştir. Tasarımı yapılan logolar, Logo Seçim ve Değerlendirme Kurulu tarafından incelenip değerlendirildikten sonra Şehir Logosu olarak ön plana çıkan tasarım, 1 Şubat 2021 günü kamuoyu ile paylaşılmış ve hemşerilerimizin beğenisine sunulmuştur.

 Ancak halkımızın beğenisine sunulan logonun üzerinde yapılan tartışma, eleştiri ve öneriler incelendiğinde, farklı bir logo çalışması yapılması gerektiği kanaatine varılmıştır. Süreç kamuoyuyla tekrar paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasibe yıldız
Hasibe yıldız - 3 yıl Önce

Bu tasarımı
Bu kadar okumuş ilim irfan sahibi olan memleketin geleceği olan insanlar nasıl düşünebilir.anlamış değilim.
Kastamonu bunu hakaret kabul ediyor.ona göre hareket ediniz.
Insanlar o logoyu görünce kastamonuyu hayalinde canlandırıp
Bende gidip göreyim demeli.
Komisyonu duyarlı olmaya davet ediyorum.

SIRADAKİ HABER