Vali Karadeniz: "Vaka sayımız çok az"

Vali Karadeniz: "Vaka sayımız çok az"
banner13
banner3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel Covit 19 salgınıyla ilgili açıklaması doğrultusunda, pandemi durumuna hazırlıklı, tedbirli olmak ve toplumdaki etkisini azaltmak amacıyla oluşturulan İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklaması ile İçişleri Bakanlığı’nın Coronavirüs Tedbirleri/ Otobüs Seferleri genelgesinde yayınlanan ayrıntılar, kurul üyeleri ile birlikte görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda konuşan Vali Yaşar Karadeniz

“İl olarak Türkiye’nin birçok şehrinde yaşanan problemler rakamlara göre durumu en iyi iller arasında yer alıyoruz. Vak’a sayımız çok az. Bugüne kadar hiç yoğun bakımlık vakamız olmadı. Bu da bizim için ayrı bir avantaj. İl olarak bu başarımızı halkımızın hassasiyetine ve ilimizdeki tüm kurumlar arasındaki iş birliğinin en güzel örneklerinin verilmesiyle sağlanmış olmasındandır. Katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza başta sağlık teşkilatımız olmak üzere, güvenlik güçlerimize, Belediyemize ve diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.
“İnşallah bu şekilde devam ettiririz. Şu anki durumumuzu korumamız, bugün burada alacağımız tedbirlere ve bu tedbirlerin uygulanmasına bağlıdır. Şunu unutmamamız gerekiyor ki, bu konu en ufak bir boşluğa fırsat verdiğiniz an, aynı bir közün üzerine benzin dökülmüş gibi aniden parlayabiliyor. Tüm kurumların ve vatandaşlarımızın bu bakımdan önlemlerin alınması konusunda özel bir hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Çok sıkı tedbirler almak zorundayız. Bunu yapmamızın sebebi, Kastamonu’daki durumun diğer illere göre gayet olumlu bir noktada olması, dolayısıyla çok daha farklı pozisyonda olan özellikle birkaç büyük şehirden ilimize gelebilecek bulaşıcılığın önüne geçmektir.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER