Ersizlerdere 'Tabiat Parkı' ilan edildi

Ersizlerdere 'Tabiat Parkı' ilan edildi
banner13
banner3

İnebolu-Küre arasında yer alan Ersizlerdere Kanyonu ve çevresindeki 217 hektarlık alan Tabiat Parkı olarak ilan edildi.

Türkiye’nin 252. Tabiat Parkı Kastamonu’da ilan edildi. Kastamonu il sınırlarında bulunan söz konusu alan "Ersizlerdere Tabiat Parkı" olarak ilan edildi. Küre-İnebolu yolu üzerinde Küre'ye 8 km uzaklıkta bulunan ve 2 bin 180 dekar büyüklüğe sahip olan alanda göknar, kayın, meşe, çam, gürgen, söğüt ile kavak ormanları bulunuyor.

Küre Ersizlerdere Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır yaptığı açıklamada ülkemizin 252. Tabiat Parkı Kastamonu'da ilan edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek “Gayretlerimiz ve mücadelemiz sonuç verdi. Hayırlı olsun memleketimize. İnşallah kırsal kalkınma ve ekoturizm yatırımları devlet eliyle yapılacak. Yeni iş kapıları açılacak. Çok koştuk. Çok yorulduk. Çok mücadele ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2020, 10:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali özsöyler
ali özsöyler - 4 yıl Önce

yol tarifi....... küreye kaç km ..... araçla gidilebiliyormu..... piknik alanı varmı

Nefise doğan akarcalı olarak
Nefise doğan akarcalı olarak - 4 yıl Önce

Emeğinize sağlık hak etti memleketimize hayırlı olsun

Hasan ÖZKAN
Hasan ÖZKAN - 4 yıl Önce

Tebrik ederim Kastamonu'nun her ilçesi bir başka güzel sahil bandı ayrı iç kesim ayrı Azdavay Pınarbaşı bir başka tanıtım ve reklam şart ben her sene birkaç kez gider ve çevremize alıştırdım ve girişlerin paralı olması iyi en azından oraların bakımı için destek olur. Sıkıntı Ilıca şelalesine dönerken Cami var orada içler acısı tuvaletleri temizlik ve bakım şarttır birkaç yere yazdım ama sonuç çıkmadı Ersizlerderedeki Cami tuvaletleri 5 yıldızlı otel gibi temiz ve bakımlı umarım bu mesajım ses getirir birde Kerte seyir terası yolu çok berbat giden pişman olur ama ilgi ve bakım şart umarım yetkililer acil çözüm bulur ümidindeyim ve gönül isterki Ersizlerdere zirvesine seyir terası neden olmasın.

YAŞAR Colmekci
YAŞAR Colmekci - 4 yıl Önce

Emegi geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olsun inşAllah

Tahsin Kocabıyık
Tahsin Kocabıyık - 4 yıl Önce

2018 Yılı haziran ayında Oğlum, Gelinim ve Torunlarımla o bölgeyi gezdik ve o muhteşem güzelli doya doya seyrettik. Çok sessiz sakindi bundan sonra inşaAllah O güzellik bozulmadan insanlar o havayı teneffüs ederler.

SIRADAKİ HABER