Doğanyurt’ta Pat Patlara Çarşı Yasağı

Köylerde yaşayan vatandaşların kullandığı tarım araçlarının çarşı içine ve sahile girmesinin yasaklanmasına CHP ilçe başkanı tepki gösterdi.

banner3

Doğanyurt İlçesinde yaşayan birçok vatandaş pat pat olarak adlandırılan tarım araçlarını hem tarımsal alanda hem de taşımada kullanıyor. Köylerden çarşı merkezine ihtiyaç gidermek için bu araçlarla giden vatandaşlar köprübaşı denilen mevkiinden sahile ve çarşı içine giremiyor.

“Pat pat” yada “tıkı tıkı”  denilen tarım araçlarının ilçenin çarşısına ve sahil kenarına girmesinin yasaklanmasına tepki gösteren Doğanyurt CHP İlçe Başkanı Yakup Ünlü bu yasaktan hem bu araçların sahipleri hem de burada hizmet eden esnaflar zarar görmektedir, dedi. Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü; Bizim köylerimizde yaklaşık 3500 tane tarım aracı var. Vatandaşlarımızın maddi durumlarından dolayı bu tarım araçlarını hem tarlada işlerinde hem de ilçeye geliş gidişlerde taksi olarak kullanıyorlar.  Başka çözüm yolları da yok. Salı ve Cuma günleri ilçemizde pazar kuruluyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarını gidermek için Doğanyurt’a geldiklerinde köprübaşı mevkiiden çarşı içine ve sahil kesimine geçmeleri yasaklandı. Üstelik bu araçları kullanmak için ehliyet dahi gerekmiyor. Ne hikmetse bu yasak sadece bizim ilçemizde var. Oysaki bizim ilçemiz bu yasağı uygulatanlar tarafından yıllarca makûs talihine terk ettirilmiş.  Sahilde lastiğini yaptıran vatandaşlarımız köprübaşına kadar lastiğini omuzunda taşıyor. Çarşı içinde ki esnaflardan aldıkları ihtiyaçlarını yaklaşık 500 metre ellerinde taşımak zorunda kalıyorlar. Yazık değil mi bu insanlara, yazık değil mi bu esnaflara.  Bu yasağın bir an önce kaldırılıp vatandaşlarımızın rahatça çarşı içine ve sahil bölgesine girebilmesi için yetkilileri göreve davet ediyorum, dedi.

Tıkı tıkı denilen tarım araçlarının sahil bölgesine inmesinin yasaklanmasına bir tepkide Belediye Meclis Üyesi Mustafa Hamdullah Kayıran’dan geldi. Mustafa Hamdullah Kayıran vatandaşın sırtında lastik taşırken görülen fotoğrafları çekerek sosyal medyada paylaştı ve tepkisini şu açıklamayla gösterdi:    Saygıdeğer Doğanyurt’lu hemşerilerim; Doğanyurt halkının çekmiş olduğu eziyeti biraz önce görmüş bulunmaktayım, bu eziyet çekilecek gibi değildir, vatandaşlarımız sırtında lastiklerle Tepebaşı‘ndan merkeze(yaklaşık 600 m.) lastik yaptırmaya gelmektedir. Acilen bunun çözülmesini halkım adına yetkililerden rica ediyorum, saygılarımla.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2021, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER