Doğanyurt’ta Denetleme Komisyonu raporunu teslim etti

Doğanyurt Belediyesi Denetleme Komisyonu Başkanı Ömer Kayıran “Usulsüz Fatura Raporumuz Teslim Edildi”

Doğanyurt’ta Denetleme Komisyonu raporunu teslim etti
banner13
banner3

Doğanyurt ilçesinde kamuoyuna yansıyan Doğanyurt Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili Denetleme Komisyonu tarafından araştırma çalışmalarının bitirildiğini ve usulsüz faturaların gerekli mercilere bildirildiğini dile getirildi.

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in, AK Partili Doğanyurt Belediyesi’nde mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yapıldığını iddia ettiği ve AK Parti’nin Doğanyurt halkına hesap vermesi gerektiği şeklindeki açıklamasının üzerine Doğanyurt Belediye Meclis Üyesi ve Denetleme Komisyonu Başkanı Ömer Kayıran’a gelinen son durumu sorduk. Ömer Kayıran gazetemize yaptığı açıklamada Denetleme Komisyonu olarak 2 AKP ve 1 MHP li belediye meclis üyeleri ile araştırma yaptıklarını ve çalışmaların bitirilerek ilçe kaymakamına teslim edildiğini belirtti. Kayıran çalışmalar sırasında çektiği sıkıntıları şöyle dile getirdi; yaptığımız çalışmalar komisyon üyesinin bir tanesi tarafından sızdırıldı. Komisyon çalışması gizli yürümesi gerekirken, konunun muhatabına her şey hemen yetiştirildi. İşin muhatabı araştırma yaptığımız işle ilgili mal temini yapma peşinde oldu. Bundan çok rahatsız olduk.  Çünkü burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Denetleme Komisyonu üyelerinden bir tanesi alınan kararları yapacağımız araştırmaları Belediye Başkanına iletiyordu. Bundan dolayı çalışmamız ağır ilerledi. İlçe kaymakamına bunları aktardık, dedi.  

Ömer Kayıran, karşılıksız çıkan faturalara ürün arayışına gidildiğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü; Doğanyurt Belediyesine hayatı boyunca gelmemiş 2019 da gelen yaklaşık 2 milyon Lira var. Bu paradan kasada yaklaşık  4/1 i kalmış. Yapılan harcamaların araştırmasını yaptık.  Kalan bütçenin dörtte birinin de başka işlere maruz kalmaması için vadeli hesaba yatırdık. Belediyenin parasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, alın teri var, kimse kafasına göre fatura kesip harcama yapamaz, dedi. Belediye şirketinin giriş ve çıkış faturaları ile özellikle parke faturalarını inceledik.

Denetim Komisyonu raporumuzu tamamladık ve  gerekli mercilere teslim ettik. Bunlar daha sonra açıklanacak.

Öte yandan Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, içinde kendi partisinin belediye meclis üyelerinin de bulunduğu, belediye meclisi denetleme komisyonu üyelerinin yaptıkları araştırmaları şahsına dönük karalama kampanyası olarak değerlendirerek facebook sosyal medya hesabından kamu oyuna şu açıklamada bulundu;   Kamu Oyuna Önemle Duyrulur . Kıymetli hemşehrilerim bir aydır şahsıma yönelik birileri tarafından karalama kampanyası başlamıştır sizlere ve yüce Türk adaletine veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Saygılarımla.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğanyurtlu
Doğanyurtlu - 4 yıl Önce

Helal olsun sayın Ömer kayırana, Akp belediye başkanı memleketimizi sömürdü...

SIRADAKİ HABER