Zarbana Çayına HES projesi için ÇED raporu olumlu sonuçlandı

Zarbana Çayına HES projesi için ÇED raporu olumlu sonuçlandı
banner13
banner3

Ceykar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan, "Kaya Barajı ve HES Projesi" için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu olumlu sonuçlandı.

Toplam kurulu gücü 25,035 MWm / 24,28 MWe olacak söz konusu proje Kastamonu'nun İnebolu İlçesi, Alaca, Kayaelması, Çaydüzü, Güneşli Köyleri, Küre İlçesi, Çaydüzü, Topçu, Beşören, Güllüce Köyleri Mevkiileri'ndeki Küre (Zarbana) Çayı üzerinde yer alacak proje için ÇED raporu değerlendirmesi olumlu sonuçlandığı duyuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde yapılan duyuruda şu açıklamalar paylaşıldı: “Kastamonu ili Inebolu, ilçesi Alaca, Kayaelması, Çaydüzü, Güneşli Köyleri, Küre İlçesi, Çaydüzü, Topçu, Beşören, Güllüce Köyleri Mevkii, Küre (Zarbana) Çayı Üzerinde mevkiindeki Ceykar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kaya Regülatörü ve HES Projesi (25.035 MWm/24,28 MWe) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup; Kastamonu Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Yaklaşık 90 milyon lira değerindeki proje kapsamında projenin inşaat aşamasında 75, işletme aşamasında ise 10 personel çalışacak. Projenin ekonomik ömrü 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra 50 yıl olarak öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER